< İzmir Zindanlarında Keyfi Uygulamalar Devam Ediyor

İçeride ve dışarıda faşist saldırıların yoğunlaştığı bugünlerde, İzmir 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde eylemde olan devrimci tutsaklara yönelik keyfi uygulamalar, her geçen gün artıyor.

Cezaevinde tecritte tutulan tutsaklara yönelik keyfi aramalar, yasaklı olmamasına rağmen cezaevine dışarıdan kitap ve yayın alınmaması bir yana, aramalar sırasında tutsakların notlarının hepsine de el konuluyor.

Hücre aramalarında infaz koruma memurlarının keyfi tavırları büyük bir sorun. Arama sırasında zaten kütüphaneden alınan kitaplara ve bu kitaplardan çıkarılan notlara el konuluyor. Alınan defterler ya geri verilmiyor ya da geri verilmesi uzun zaman alıyor.

Kırıklar zindanında bir Leninist tutsağın defterine, kitaplardan çıkardığı notlar nedeniyle el konulmuş, defalarca istediği halde defteri kendisine verilmemiştir. Bunun üzerine suç duyurusu yapmasıyla defteri kendisine iade edilmiştir. Defteri verilirken suç duyurusu dilekçesi kendisine geri verilmek istenmiş, ancak o, dilekçeyi işleme koymaları gerektiğinde ısrarcı oldu.

Kırıklar zindanında kalan Leninist tutsaklar, her hafta çeşitli gerekçelerle kendilerine soruşturma açıldığını da söylüyor.