1 Mayıs’ta Taksim Dışında Her Yere

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayabilmek için Valiliğe ve İçişleri Bakanlığı’na başvuran DİSK-KESK-TTB-TMMOB, bugün bir açıklama yaparak, 1 Mayıs’ta Maltepe Meydanı’nda olacaklarını açıkladı.

Saat 11.00’de Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi’nde yapılan açıklamada, “1 Mayıs 1977'de kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, 2010-2011 ve 2012 yılında yüzbinlerin buluştuğu Taksim Meydanının 1 Mayıs Meydanı olduğunu haykırmak, emeğin taleplerini kentin en merkezi meydanında görünür hale getirmek istediğimizi İstanbul Valisine ifade ettik” denilerek, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamanın, 1 Mayıs'ta işçileri, emekçileri Taksim'e çağırmanın suç olmadığı, aksine 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününün kutlanmaması için iktidar tarafından uygulanan şiddetin ve baskının hukuk dışı olduğuna dair 3'ü uluslararası 7'si ulusal toplamda 10 yargı kararı bulundu söylendi.

1 Mayıs'ta Taksim'de olma istekleri karşısında olumsuz yanıt aldıklarını söyleyen Kani Beko, “Bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, ülkenin yok sayılmak istenen gerçek sahipleri 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. 1 Mayıs meydanlarında işçiler, kamu çalışanları, mimar-mühendis-şehir plancıları, hekimler, emekliler, işsizler; kadın erkek, genç yaşlı çocuk milyonlar buluşacak! Ve bu görkemli buluşmaları gerçekleştirmek için, başta İstanbul Maltepe'de olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanında 1 Mayıs'ı DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak, tüm dostlarımızla kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi burada ifade etmek isteriz” dedi.