Zindanlarda baskılar sürüyor. Devlet, cezaevlerine doldurduğu işçi ve emekçilerin en insani haklarını dahi elinden almak için saldırıyor.

Geçtiğimiz haftalarda tutuklanarak Silivri 2 Nolu L Tipi’ne gönderilen okurumuz Kenan Zengin, kaldığı koğuştan alınarak bağımsızların kaldığı F-3 Alt bölümüne götürüldü.

İsteği dışında buraya isteği dışında getirildiğini söyleyen Kenan Zengin, insanlık dışı koşullarda kaldığını anlatıyor. Götürüldüğü koğuşta koridorlara ranza atıldığını ve burada yatmak zorunda kaldığını, kameraların direk yattığı bölümü çektiğini, gece uyuyabilmek için ışıkları söndürdüğünde ise gardiyanların “kameraların göremediği” gerekçesi ile ışığı kapatmasına engel olduklarını anlatıyor.

Gardiyanlara uygulamanın insanlık dışı olduğunu, kaldığı yerin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Kenan Zengin, şimdilik, yeri değiştirilene kadar her gün 3 saatte bir “Baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganı atarak bu durumu protesto ediyor. Burada devrimci tutsaklar da Tek Tip elbiseye karşı her gün slogan atıyorlar.