< TDİ'den Politik Tutsaklarla Dayanışmaya Çağrısı

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklar Günü nedeniyle sınırsız, sınıfsız ve hapishanesiz bir dünya için politik tutsaklarla dayanışma çağrısında bulundu.

İSTANBUL- 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklar Günü dolayısıyla Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), Galatasaray Meydanı'nda açıklama yaparak politik tutsakların sorunlarına ve yaşadığı saldırılara dikkat çekti.

"Politik tutsaklara özgürlük" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "Baskıya, tecrite, tek tipe hayır", "Politik tutsaklara özgürlük", "Tecrit işkencedir, işkenceye son", "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" yazılı dövizler taşıdı.

Basın metnini okuyan Abdulmelik Yalçın, Paris Komünarları'nın "özgürlük, eşitlik, kardeşlik" sloganıyla başlattıkları mücadelenin katliamla bastırılması günü vesilesiyle bir direniş ve sahiplenme günü olarak ele alındığına değindi. Başta Türkiye ve Kürdistan olmak üzere tüm dünyada düşünen, eleştiren ve mücadele eden insanlara yönelik yoğun bir saldırı olduğunu belirten Yalçın, "Egemen güçlerin milletleri, dilleri, ülkeleri ve hatta kıtaları değişse de özgürlük yürütenlere karşı politik tavır ve tutumları değişmemektedir" dedi.

Ortadoğu'da süren savaşa dikkat çeken Yalçın, özellikle bölgesel savaşların sürdüğü ülkelerde hapishanelerde yaşanan işkence, katliam ve yargısız infazlar bilançosunun bile söz konusu olmadığını vurguladı.

Berthold Brecht'in "hakkın haksızlığa dönüştüğü yerde direniş bir sorumluluktur" sözüyle tüm duyarlı kesimlere, direniş ruhunu kuşanarak politik tutsaklara sahip çıkma çağrısı yapan Yalçın, "Bizler de tutsak yakınları, aileleri ve yoldaşları olarak dünyadaki tüm politik tutsaklarla dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyor; sınırsız, sınıfsız ve hapishanesiz bir dünya özlemi ile 18 Mart Ulaslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü'nü kutluyoruz" dedi.

Eylem, "Politik tutsaklar teslim alınamaz", "Politik tutsaklara özgürlük", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarıyla sona erdi.