"13 Mart Savaşçıları Denizlerden Aldıkları Mirası Bize Taşıdılar" 

13 Mart 1982'de idam edilen üç komünist işçi Seyit Konuk, İbrahim Ethem Coşkun ve Necati Vardar İzmir'de mezarları başında yoldaşları tarafından anıldı.

İZMİR - Mücadele Birliği Platformu, 13 Mart sabahı mahallelerde afiş çalışmaları yaptıktan sonra İbrahim Ethem Coşkun, Necati Vardar ve Seyit Konuk'un mezarlarının başında anma için  toplandı.

Üzerinde üç genç işçinin resimleri bulunan "13 Mart Savaşçıları Yaşıyor - Mücadele Birliği Platformu" yazılı pankart açan yoldaşları devrim ve komünizm mücadelesinde yaşamını yitiren devrimciler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

12 Eylül sürecine değinilerek, faşizm tarafından idam edilen devrimciler hakkında bilgiler aktarılarak ANILDIĞI. 

"Günler ağır. / Günler ölüm haberleriyle geliyor / Düşman haşin, zalimve kurnaz / Ölüyor çarpışarak insanlarımızm— / halbuki nasıl hakketmişlerdi yaşamayı — /ölüyor insanlarımız / — ne kadar çok —" diyerek Nazım Hikmet'i  şiiriyle başlanan açıklamada Seyit Konuk, İbrahim Ethem Coşkun ve Necati Vardar'ın faşizme karşı savaşan ve ilk idam edilen işçiler oldukları ve Deniz Gezmiş'lerden aldıkları devrimci cüreti ve mirası bugünlere taşıdıkları vurgulandı.

İdam edilen üç komünist işçinin mitianlık ve cüreti "Onların cüreti Moskova önlerinde savaşan yirmi dokuz savaşçının cüreti.

Stalingrat'ı, Beyrut'u, Vietnam'ı en ağır donanmalarıyla kuşatmış, dünyanın en büyük ordularına karşı bir avuç cüretli insanın meydan okuyan ve zaferi koparıp alan cüreti.

İdam kararı açıklanacakken mahkeme heyetini “Bugün işçi sınıfını birlik,dayanışma ve mücadele günüdür. Bu şerefli günde yargılanmayı reddediyor, sizleri 1 mayıs şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyoruz” diyerek ayağa kaldıran Seyit'in cüreti...

“Savaşsız, sömürüsüz bir dünya için savaştık, onun için ölüyoruz. Biz bu davaya baş koyduk. Başımız devrime ve halkımıza, partimize feda olsun.

Kahrolsun Faşizm! Yaşasın Kürt ve Türk Halklarının mücadele birliği! İdamlar bizi yıldıramaz! Hoşçakalın, elveda Yoldaşlar.” diyerek idam sehpasını tekmeleyen İbrahim Ethem'in cüreti...

Necati'nin Tariş direnişinin en önünden faşizme karşı kavgaya çağıran sesindeki cüreti..." denilerek anlatıldı.

Bugün üç genç işçinin yoldaşlarımız Afrin'de aynı cüretle savaşmakta oldukları ifade edilen açıklamada İşçi sınıfının bu kavgayı en sonuna kadar götürebilecek tek sınıf olduğu  kendisiyle birlikte katledilen ve asimile edilen Kürt halkını, emekçi kadınları, çocukları, yaşlıları ve doğayı kurtarabilecek tek sınıf olduğu vurgulanarak  "Selam olsun işçi sınıfının öncülerine, Selam olsun Moskova önünde düşene, dövüşene, Selam olsun umudumuzu ayakta tutan devrimci cürete..." denildi.

Şiirlerin okunduğu anmada üç komünist işçi anlatılarak duygu ve düşünceler, şiirler paylaşıldı.

Mücadele Birliği / İzmir