Rojava'da MLKP savaşçıları Ruhat Aşkara, Erdal Demirhan ve Sedat Akyüz Afrin'de hayatını kaybetti.

MLKP bugün (9 Mart) yaptığı açıklamada "Faşist işgale karşı siper yoldaşlarıyla birlikte en önde yürüyen savaşçılarımız, kahramanca ve geride kalan herkese onur verecek bir duruşla ölümü yeniyor, ölümsüzlük bayrağını dalgalandırıyorlar. Başından itibaren Efrin direnişi içinde yer alan parti savaşçılarımızdan Ruhat Aşkara, Erdal Demirhan ve Sedat Akyüz farklı tarihlerde ölümsüzlük bayrağını dalgalandırdılar. Faşist işgalciler, Efrin direniş kahramanlarını ancak obüsler ve uçaklarla durdurabildiler" dedi, yaralılarının da olduğunu söyledi.

Açıklamada "Cinderese, Raco ve Badina cephelerinde düşmana ağır kayıplar verdiren birimlerde ve mevzilerde yer alan savaşçılarımız Kudê, Omera, Kevirê Ker, Dimilya, Dırbelet, Deva, Heci İskender, Akcele, Hamamê, Baflore, Til Slore, Ebu Kaebo, Heciler, Hemilka ve Kefer Sefre köylerinde eylemler gerçekleştirmiş ve direniş siperlerinde konumlanmıştır. Sadece Cindirese alanında toplamda 11 askeri araç, 2 motor güçlerimizin de içinde yer aldığı birim tarafından darbelenmiş, 125 işgalci bu eylemlerde imha edilmiştir. Ölümsüz savaşçılarımız, Ruhat, Erdal ve Sedat yoldaşlarımızın yer aldığı cephelerde de işgalcilere ağır kayıplar verdirilmiş, çok sayıda ölü ve yaralısıyla düşman kaçmak zorunda bırakılmıştır. Bu süreçte parti güçlerimizle hareket eden enternasyonalist savaşçılardan İzlandalı Haukur Hilmarsson şehit düşmüş, bir başka enternasyonalist yoldaşımız da ağır yaralanmıştır.

Aynı direnişte yer alan BÖG, TKEP/L, MLSPB ve enternasyonalist siper yoldaşlarımızın da bu süreçte şehit ve yaralıları olmuş, ateşten kavgamız şehitlerimizle büyümüştür. QSD, YPG, YPJ ve Asayiş güçlerinin yanı sıra, kendi onurunu, özgürlüğünü ve toprağını savunan emekçiler tarafından kurulan direniş barikatlarında 'Çağın Direnişi'yle faşist işgale geçit verilmemiştir" denildi.

Parti, ölümsüzleşen savaşçılarının bilgilerini de şöyle açıkladı:

22 yaşında Ruhat Aşkara (Boran Özgür- Tîrêj Alîşêr) 27 Ocak 2018

39 yaşında Erdal Demirhan ( Özgür Avaroni) 2 Mart 2018

46 yaşında Sedat Akyüz (Zeynel Seyid Rıza) 2 Mart 2018