< Afrin Cephe Günlüğü -8

Suriye’deki bir aylık ateşkese uymayan işgalci güçler son iki günde büyük kayıplar verdi. İki gündür saldırılarını Reco ve Mabeta köylerinde yoğunlaştıran Türk ordusu burda büyük bir direnişle karşılaştı.

İki gün önce Reco’nun Bedina köyüne sızmaya çalışan işgalciler, leninist sabotaj biriminin de içinde oldugu savaşçıların döşediği mayınların patlamasıyla kayıplar verdiler. Bir araç imha oldu. Ölüler var. Bedina’da sızma girişimi savaşçılar tarafından püskürtüldü. Aynı gün gecesinde Bedina aralıksız hava saldırılarına ve ağır silahlarla yapılan saldırılara mâruz kaldı. Bedina büyük bir dirençle savunulmaya devam ediliyor. Bu köyde düşman ağır kayıplar verdi ve geri püskürtüldü.

Dün çatışmalar daha da şiddetlendi. Şera’nın Çemaköyü, Reco’nun bir kaç köyünde hava saldırıları gerçekleşti. Meydanke köyüne gece boyu obüs saldırıları gerçekleştirildi. Bu saldırılarda bir sivil yaşamını kaybetti. Hava ve obüs saldırılarında sivil kayıplar artıyor.

Reconun köylerinde şiddetli çatışmalar gün boyunca devam etti. Alınan bilgilere göre bu çatışmalarda dört köy özgürleştirildi. (Bu bilgi daha doğrulanmadı.) Reco da yaşanan çatışmalardax işgalci çetelerin onlarca kaybı var. TSK ilk günden beri kayıplarını gizlemektedir. Şimdiye kadar yüzlerce ölüsü ve yaralısı var. Dün onlarca çete öldürüldü. Bir helikopter darbelendi ve etkisiz hale getirildi. Leninist savaşçıların da oldugu füze birimi bir aracı etkisiz hale getirdi. Bu eylemde ölü ve yaralılar var. Eşitsiz koşullara rağmen direniş büyük bir moral ve inançla devam ediyor. Düşman ağır kayıplar veriyor. Mutlaka kazanacağız!

TKEP/Leninist

LGB Rojava