Ekim 2022’de Paris Uluslararası Konferansında oluşturulan Dünya Anti-Emperyalist Platformu, Aralık 2022’de Belgrad, Mart 2023'te Caracas, 2023 Mayıs ayında Seul ve 2023 Kasım ayında Atina'da düzenlenen uluslararası konferanslarla bir araya gelmeye devam etmişti. Platformun bir diğer toplantısı 19 Mayıs 2024’te G.Kore’de yapıldı.

Gwangju Jeonil Binası Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen 11. Kore Uluslararası Forumu’nun konusu “Üçüncü Dünya Savaşı'nın Durumu ve Anti-Emperyalist Güçlerin Meydan Okumaları” idi

Forum sabah 10.00'dan akşam 18.00'e kadar üç oturum halinde gerçekleştirildi. Foruma Avrupa, Orta Doğu ve Asya'dan delegasyonlar katıldı. Katılımcılar 2023'te Filistin'de patlak veren savaşı, Ortadoğu'daki savaşın tırmanışını ve 2022'de Ukrayna'daki savaşın ardından Doğu Asya'daki savaş krizini derinlemesine analiz etti.

“Ukrayna Savaşı ve 3. Dünya Savaşı'nın Başlangıcı” başlıklı 1. Oturum’da Rusya Federasyonu Komünist Partisi Donetsk Komitesi Birinci Sekreteri Boris Rykhvinov'un videosuyla başladı. Bunu CPGB-ML Başkan Yardımcısı Joti Brar, Fransız Ulusal Komünistler Birliği (ANC) Uluslararası Direktör Yardımcısı Bruno Drweski, Belçika Komünist Partisi Siyasi Direktörü Jozef Bossuyt ve Belçika Komünist Partisi Siyasi Büro Üyesi Miloš Karavezić ile Politik Ekonomi ve Siyaset Bilimi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Dr. Jangmin Kim'in sunumları ve izleyicilerin soru ve cevapları takip etti.

“Filistin ve 3. Dünya Savaşının Derinleşmesi” başlıklı 2. Oturumda Alhiwar TV Kanalından Azzam Tamimi, Lübnan Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Adham Sayed, Yeni Dönem Yayıncılık adına Bahattin Özdemir ve Dr. Jangmin Kim'in sunumlarının ardından Bruno Dreski ve Joti Brarh ile bir tartışma ve soru-cevap gerçekleştirildi.

“Doğu Asya Savaşı ve Üçüncü Dünya Savaşı'nın Tüm Boyutları” başlıklı 3. Oturumda Kore Halk Demokratik Partisi Amerikan Savaşı Karşıtı Özel Komite Başkanı Cha Eun Jung-min ve Tayvan İşçi Partisi'nden Ju Hsing Tsang'ın sunumlarının ardından Pekin Üniversitesi'nden Dr. Kim Jung-ho, Jeff Boschert, Adam Said ve Joti Brar ile tartışma ve soru-cevap gerçekleştirildi.

Moderatör kapanış konuşmasında, birinci ve ikinci oturumların analiz, üçüncü oturumun ise beklentiler üzerine bir tartışma olduğuna dikkat çekerek, Üçüncü Dünya Savaşı ve Yeni Soğuk Savaş konusundaki görüş farklılıklarına rağmen, bilimsel kanıtların ve mantığın öne çıktığı etkileyici bir tartışma, mevcut durumun bilimsel bir analizi ve anti-emperyalist güçlerin karşılaştığı zorluklara ilişkin derinlemesine bir tartışma olduğuna dair bir değerlendirme yaptı.