< < “2023 Yılı İçerisinde 160 Eylem Gerçekleştirdik”

HBDH Yürütme Komitesi, 2024 başında bir açıklama yayınlayarak bir yılı değerlendirerek, HBDH ve KBDH Milisleri’nin 2023 yılı eylemlerini özetledi. Açıklamada özetle şöyle denildi:

HBDH milisleri olarak, 2023 yılı içerisinde 160 eylem gerçekleştirdik. “Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız!” hamlemiz her geçen gün, her geçen ay ve her geçen yıl büyümeye devam ediyor. Bu devrimci başarıyı halkımıza, milislerimize ve gerilla güçlerimize borçluyuz. Halkımıza ve savaşçılarımıza sözümüz; “Zafer yakındır!”

AKP-MHP faşizmi 2023 yılı içerisinde sömürüyü ve zulmü artırmaya devam etti. İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, bütün ezilen Türkiye ile Kürdistan halkları, gelecek kaygısı, yaşam mücadelesi, hayat pahalılığı ve ölümle karşı karşıya kaldı. Deprem oldu, halk acılarını daha saramadan depremi ranta çevirdiler. Seçim yapıldı, halkı sahte umutlarla doldurmak istediler. İnsanlar evine ekmek parası bulamadığı için intihara sürüklendi, “ekonomi iyi” dediler. İsrail’in Filistin’e yaptıklarının daha ağırını Erdoğan rejimi Kürt halkına yaptı ama yalanladılar. Kadınlar katledildi, erkek egemenliği daha da palazlandırdılar. 2023 yılı her günü daha ağır koşullarla yaşandı. Ama en umut verici yanı devrimci mücadelenin ve birleşik devrimin büyümesi oldu.

2023 yılı birleşik devrim saflarında gelişip büyüyen “faşizme karşı savaşma azminin yılı” oldu. Aynı zamanda ise AKP-MHP faşizmi ve destekçileri, lüks yaşamlarını, rantlarını, usülsüzlüklerini daha da artırdılar. Patronlar büyüdükçe büyüdü. Ama her şeye rağmen grevler, direnişler, eylemler karşısında çaresiz kaldılar. Diğer yandan AKP-MHP faşizmi Alevilere katliamı reva gördü. Kürt halkına ölümü tek seçenek olarak sundu. Medya Savunma Alanları’nda yasaklı silahlar ve kimyasallar kullandı. Hapishaneleri işkencehanelere çevirdi. Ama artık faşizmin karşısında yılmayan, bıkmadan-usanmadan savaşan bir örgütlülük var: birleşik devrim. Birleşik devrim bayrağı her yerde dalgalandı, eyleme dönüştü.

2023 yılı hesap sormanın yılı oldu. Faşizme karşı savaşta direnişten saldırıya geçilen, barikatlar kurulan, cephelerde zafer türküleri söylenen, grevlerinde halaylar çekilen yıl oldu. 2023’te gerçekleştirdiğimiz 160 eylemimizi ölümsüz yoldaşlarımıza armağan ederken halk için, ezilenler için, işçi sınıfı için savaştık. Ölümsüz kahramanlarımızın adını kuşandık.

Şimdi yeni bir yıl başlıyor. 2024 yılı, faşizmin her türden saldırılarına karşı ezilenler cephesinden cevap olacağımız; faşizmi yıkılışa götüreceğimiz dönem olacak. 2024, birleşik devrim mücadelesinin faşizmi yıkma ve özgürlüğü kazanma şiarının her yerde dilleneceği yıl olacak. Bu yıl da yine hesap soracağız, savaşacağız, kazanacağız!

Kampüslerde, fabrikalarda, sokaklarda yürüttüğümüz mücadele 2024’de de büyümeye devam edecek. Faşist iktidar baktığı her yerde bizden birini görecek. Birleşik devrimin savaşçılarıyla bu yılda da karşılaşacak. Bizden “aman” dileseler bile, onlara, halkımızın çektiği acıları hatırlatacağız! 2024 yılı faşist iktidar için korku, halkımız için umut dolu olacak!

2024, zafer yılımız olacak!

 

Açıklama, “Halkımıza, milis ve gerilla güçlerimize duyuru;

2023 yılında HBDH Milisleri 152 ve KBDH Milisleri ise 8 eylem gerçekleştirmiştir. Bu gerçekleştirilen 160 eylem ise 109 maddede sıralanmıştır. Bazı eylemler, milislerimiz tarafından aynı tarihler içerisinde gerçekleştirildiğinden dolayı tek madde olarak yazılmıştır.” denilerek sonlandı.