< "Yeni Yılda Kayıplarımıza Ulaşma Umudumuzu Büyüteceğiz!"

Cumartesi Anneleri/İnsanları 979. Hafta eyleminde Galatasaray Meydanı'nda "Yeni yılda kayıplarımızdan vazgeçmeme kararlılığımızı, onlara ulaşma umudumuzu büyüteceğiz" diyerek gözaltında kaybedilen yakınlarının anısına karanfiller bıraktı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları gözaltında kaybedilen yakınlarının bulunması ve sorumluların yargılanması talebiyle 979 kez gözaltında kaybedilen yakınlarının fotoğrafları ve karanfillerle Galatasaray Meydanı'ndaydı.

Herkes yılbaşı hazırlıklarıyla meşgulken, 979.kez Galatasaray Meydanı’ndaki bariyerlerin önünde olduklarını Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen Galatasaray Meydanı üzerindeki kısıtlamalar biçim değiştirerek devam ettine dikkat çekildi.

Yılbaşının aile ve arkadaşlar arasında bir araya gelme, kutlama ve hediyeleşme ile anılan bir zaman dilimi ve yeni bir yıla girerken geçen yılın muhasebesini yapmanın, gelecek yıla dair güzel temennileri paylaşmanın bir gelenek olduğunu belirten Cumartesi İnsanları "Biz bu yılbaşında, geçen yılın muhasebesini 'Kayıplarımızı bulmak için neler yaptık?' sorusuyla yapacağız. Gelecek yıl için en güzel dileğimizi ise saat tam 12:00’de gökyüzüne bakarak kayıplarımıza ileteceğiz" diyerek gökyüzüne “Sizi bulacağız!” diye seslendi.

"2023'te De Devlet Gözaltında Kayıplara İlişkin Görevini Yerine Getirmedi"

2023 yılının gözaltında kaybedilenlerin yakınları için engellemeler, gözaltılar ve yargılanmalarla dolu bir yıl olduğu belirtilen açıklamada Anayasa’nın, hukukun yok hükmünde olduğu gerçeğini defalarca tecrübe ettiklerini belirten Cumartesi İnsanları "İktidar, gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetlerinin açığa çıkarılması, suçun fail ve sorumlularının cezalandırılması görevini yerine getirmedi. İnkar ve cezasızlıkta ısrar etti. Kısacası, hukukun üstünlüğünün erozyona uğradığı, yargının intikamcı siyasi niyetlere araç edildiği ve hukuk sisteminde ağır tahribatın meydana geldiği bir yılı geride bırakıyoruz" dedi.

"Yeni Yılda Kayıplarımıza Ulaşma Umudumuzu Büyüteceğiz"

Cumartesi İnsanları"Biliyoruz ki hukukun üstünlüğü, demokrasilerin temelidir. Hukuka olan güven, vatandaşların haklarını koruma ve adaletin sağlanması açısından vazgeçilmezdir. Bu nedenle,yeni yılda hukukun üstünlüğünün tesisi ve insan hakları ihlallerini durdurmak için sorumluluk almayı sürdüreceğiz. Kamu otoritelerinden hak ve özgürlüklerimize saygı göstermelerini talep etmeye devam edeceğiz. Yeni yılda kayıplarımızdan vazgeçmeme kararlılığımızı, onlara ulaşma umudumuzu büyüteceğiz.İyiliğe, umuda, hakikate ve adalete dair duyulması, bilinmesi gerekenler ianlatmaktanasla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Savaşla, ölümle, diğer devletlerin suskunluğunun fail devletleri daha da cesaretlendirdiği insanlık suçlarıyla geride bırakılan yılın yerine yaşamla, barışla devam edecek yeni yıllar temenni eden Cumartesi İnsanları "2024’ün, umudu, direnci, dayanışmayı büyüttüğümüz bir yıl olmasını diliyoruz" diyerek gözaltında kaybedilen yakınlarının anısına Galatasaray Meydanı'na karanfiller bıraktı.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.