Aralık Ayı katliamlarına yönelik, Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH)’nin çağrısıyla, Zürih Kürt Derneği’nde "Aralık Ayı Katliamlarını Unutma Unutturma" konulu bir panel gerçekleştirildi.

17 Aralık Pazar günü saat 14.00’da Kürt Derneği’nde yapılan panele, başta gençler olmak üzere yoğun bir katılım oldu. Saygı duruşunun ardından Maraş, 19 Aralık Cezaevi Katliamı ve Roboski’yi anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Maraş katliamına yönelik sunum yapan yazar Hüseyin Torun, “Maraş katliamının failleri bugün meclisteler. Devlet eliyle yapılan bu tip katliamlarda hiç bir zaman asıl sorumlular yargılanmamıştır. Maraş katliamı, örgütlü olan bölgelerde halkın ve devrimcilerin öz savunması ve dışarıdan ablukaya rağmen giden destek sayesinde durdurulmuştur. Devletin hedeflediği Kürt Alevileri Türkleştirme politikası, devrimcilerin halkın birlikte mücadele etmesiyle boşa çıkartılmıştır.” dedi.

Roboski katliamı ile ilgili söz alan Ferhat Encü, konuşmasına Kürtçe olarak başladı. Salondakilerin selamlanmasının ardından konuşmasına Türkçe devam eden Encü, “Roboski 2-3 generalin yaptığı bir katliam değildir. O dönem, her ayın 28’inde yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında alınan karar doğrultusunda, devlet eliyle gerçekleştirilmiştir. Roboski özel olarak seçilmiştir. Burada yapılmak istenen, Roboski üzerinden ezilen, sömürülen, özgürlük isteyen kesimlere yönelik bir saldırıdır.

Bizler acılarımızı yeteri kadar sahiplenmedikçe, bu katliamların önüne geçemeyiz. Gerek Roboskili aileler ve Roboski aileleriyle dayanışanlar olarak, dün de bugün de mücadelemiz sürüyor. Mutlaka bir gün bu sistemden bunun hesabını soracağız.” diyerek bitirdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) temsilcisinin 19 Aralık zindan katliamları ve ayaklanmasına yönelik konuşmasında “Devletin orada yapmak istediği öldürmekten çok, bizi teslim almaktı. IMF politikasının hayat bulması buna bağlıydı. Devrimciler üzerinden, tüm toplumu teslim almaktı. Devrimciler hiç bir koşulda teslim olmayarak, hiç bir şey yapılmayacak bir duruma geldiklerinde bile havalandırmada halay çekerek düşmana teslim olmamış ve faşist devletin devrimcileri hayal ettiği gibi, elleri havada teslim alamamıştır.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi bir çok zorluğa rağmen devam ediyor. Sistem bizi ayrı ayrı katlediyor. Herhangi bir çıkmazında Kürt’ü bombalıyor, Alevileri katlediyor, devrimcileri öldürüyor. Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin nesnel dayanağı, tam da budur. Sistemin pervasızlığı karşısında birlikte mücadele edebilmektir. Bu katliamları durdurmanın yolu, birlikte mücadeleyle bu sistemin yıkılmasıyla mümkündür.” dedi.

Sunumlarını ardın soru cevap şeklinde devam eden panel, Grup Umuda Haykırış’ın müzik dinletisiyle sona erdi.