Bugün saat 12.00’da aralarında Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Yeni Demokrat Gençlik (YDG), Devrimci Gençlik Birliği (DGB), Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) ve Kaldıraç Üniversite’nin olduğu gençlik örgütleri, Beylikdüzü’ndeki Ambarlı Limanı’nda, Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkilerini protesto etmek için bir basın açıklaması düzenlemek istedi.

Gençlik örgütlerinin “Gençlik Direnen Filistin Halkının Yanında! İsrail İle Tüm İlişkiler Kesilsin!” şiarıyla yapmak istediği basın açıklaması, Beylikdüzü Kaymakamlığı tarafından keyfi bir şekilde yasaklandı.

Bu keyfi yasağı tanımayan gençlik örgütleri, Ambarlı Limanı’na geldiklerine polis barikatıyla karşılaştı. Polisin engellemelerine karşı gençler, “Filistin halkının üzerine günlerdir bombalar yağıyor. Bu limanlarda Filistin halkının katline giden malzemeler gidiyor. Bizler, devrimci gençlik olarak bayrağı Denizler’den alıyoruz! Bizler Filistin halkının meşru mücadelesinin yanındayız!” dedi.

Filistin halkı ile dayanışmaktan vazgeçmeyeceklerini belirten gençlik örgütleri, basın açıklamasını yapmak için ısrar edince polis gençlere işkenceyle saldırdı.

Polisin saldırısına ve işkencesine karşılık gençler “Emperyalistler İşbirlikçiler Yenilecek Direnen Filistin Kazanacak!” sloganlarıyla direndi.

İşkenceli gözaltı sırasında polis kimsenin görüntü almasına izin vermedi. Gözaltına alınan gençler Vatan Emniyet’e götürüldü.