< < Özak Tekstil İşçilerine Jandarma Saldırdı 22 Gözaltı

 

Urfa'da Özak Tekstil işçilerine sabah saatlerinde jandarma saldırdı. Aralarında sendika başkan ve yöneticilerinin bulunduğu 22 kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Urfa'da Özak Tekstil işçileri, patronla işbirliği içindeki Öz İplik İş Sendikası'ndan istifa ederek BİR TEK-SEN'e üye olmuşlardı. Kadın işçilerden birinin işten çıkarılması üzerine iş bırakarak eyleme geçen işçiler 10. gününde.

On gündür patronun her türlü saldırısına uğrayan işçiler valiliğin eylem yasaklarına, jandarma saldırısına rağmen fabrika önünde mücadeleye devam ediyor.

İşçilerin fabrikaya girmemesi için fabirka önüne yığınak yapan devlet, yasak olmasına rağmen Özak Tekstil patronunun kaçak işçi almasını ise görmezden geliyor.

İşçiler bu sabah 08.00-16.00 alvardiyası için içeri işçiınmasını engellemeye çalışırken jandarma coplarla ve biber gazı ile saldırdı. BİRTEK-SEN yöneticisi Deniz Kar, Mazlum Ayçiçek ve 3 işçi gözaltına alındı, yaralanan işçiler var. Jandarms saldırısında 22 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar ifadelerinin alınmasının ardından öğleden sonra serbest bırakıldı. Özak Tekstil işçileri mücadeleye devam ediyor.