Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın serbest bırakılması sonrası Hrant'ın Arkadaşları Samast'ın tahliyesini protesto etti.

18 Kasım Cumartesi günü Dink'in vurulduğu Sebat Apartmanı önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, “Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz”, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Hrant için, adalet için”, “Biz bitti demeden bu dava bitmez” sloganları attı.

Hrant'ın Arkadaşları adına söz alarak konuşan Bülent Aydın, "Hrant'ın Arkadaşları adına burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Biz bu karanlık cinayetin arkasındaki kötülük ortaya çıkarılana kadar, bu alçak cinayete karışan herkes yargılanana kadar ve bu kötülükle yüzleşme sağlanana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Biz, daha ilk duruşmalardan başlayarak, bu dava ne zaman başlayacak dedik. 'Öldür' diyenler yargılansın dedik. Bunu bugün de bir kez daha burada tekrarlıyoruz. Biz 'bitti' demeden bu dava bitmez ve eğer daha cinayet davası sona ermeden tetikçiler, üstelik içinde 'iyi hal' tabiri de geçen bir kararla aramıza bırakılıyorsa 16 yıldır tekrarladığımız karanlıkla yüzleşmeden bu karanlığın içinden çıkamayız."

Ardından Hrant Dink'in öldürüldüğü yere karanfiller bırakıldı.