< Öğretmen Sendikası Kandilli Koleji Önüne Şemsiye Attı

Öğretmen Sendikası üyeleri, Kandilli Koleji patronlarından İsmail Şilan'ın öğretmenlere şemsiye ile saldırmasını okul önprotesto etti. Özel Okul patronlarının Milli Eğitim Bakanlığı ve iktidarın politikalarından güç aldığını belirten öğretmenler "Karşımızda bir barikat gibi duran patronların düzenini yerle bir edeceğiz" dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), Kadıköy'deki Kandilli Koleji'nde okulun patronlarından İsmail Şilan'ın iki sendika üyesi öğretmene şemsiye ile saldırmasını okul önünde eylem yaparak protesto etti. açıklama yaptı.

"Öğretmenlerin Hakları Ve İtibarı İçin Sendika Burada! MEB Nerede?" yazılı pankartın açıldığı eyleme Enerji-Sen ve İnşaat-İş ile çok sayıda kurum destek verdi.

Basın metnini okuyan Burcu Çıra, "Kurulduğu günden beri öğretmen emeğinin, onurunun ve haklarının yılmaz savunucusu olan sendikamız bu durumu tespit ederek geçtiğimiz hafta kurumu aramıştır.

Kurum idarecilerine 'ara tatilde öğretmenleri okula çağırmanın yasal olmadığını, dersler iptal edilmediği takdirde kurumun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet edileceği, işledikleri suçun bir yaptırımı olacağı ve sendikamızın bu sürecin takipçisi olacağı' tekrar tekrar hatırlatılmış ancak kurum idarecilerinden olumlu bir dönüş alınmamıştır" dedi.

 

'"İsmail Şilan Şemsiyeyle Üyelerimize Saldırdı"

Geçen cuma İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen dilekçenin ve idarecilerle yapılan görüşmenin ardından sendika üyelerinin dün kurumu ziyaret ettiğini aktaran Çıra, kurumun müdürüyle yapılan ve "istediğiniz yere şikayet edin" cümlesiyle başlayıp, "yaptığınız şikayeti geri çekerseniz dersleri iptal ederim" cümlesiyle bitme noktasına gelen konuşmanın kurum patronunun sendika üyelerine saldırmasıyla sonlandığını belirterek, "Bir arkadaşımız küfürler eşliğinde tartaklanarak okul dışına atılmış, bir arkadaşımız kurum patronu tarafından şemsiye ile saldırıya uğramış, bir arkadaşımız müdür odasında rehin alınmıştır" dedi.

"Cüreti Milli Eğitim Bakanlığından Alıyor"

Bu saldırılarla ilk kezkarşılaşmadıklarını, özel sektörde yaşayan öğretmenlerin yanında olduklarını ifade eden Çıra "Biz biliyoruz ki dün mafya kılıklı Kandilli Koleji patronu İsmail Şilan tarafından gerçekleştirilen saldırı sendika üyelerimiz özelinde; haklarını bilen ve savunan, çalıştıkları kurumlarda örgütlenen, dayatılan sömürü düzenini kabul etmeyen, geleceklerinin patronların iki dudağı arasına bırakılmasına başkaldıran bütün eğitim emekçilerinedir. Ve şunu asla unutmuyoruz; öğretmenler örgütlenerek, sendikalaşarak kazanacak, hiçbir patron da bu gücün karşısında duramayacak. Okul adı altında ticarethane işleten bu mafya bozuntularının öğretmenlere saldırma cüretini nereden aldıklarını da çok iyi biliyoruz. Bu şahıslar bu cüreti taban maaş hakkımızı elimizden alan, bizleri bu sefalet ücretlere ve kötü çalışma koşullarına mahkum eden, bizi öğretmenleri olarak dahi görmeyen Milli Eğitim Bakanından alıyor" dedi.

 

"Hesabını Eğitim Emekçileri Soracak"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eğitim buluşmaları adı altında gerçekleştirdiği gösterilerin esas muhataplarının öğretmene saldıracak kadar cüretkar olan İsmail Şilan gibiler olduğunu söyleyen Çıra, "Eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunların sebebi İsmail Şilanlar olduğu kadar Yusuf Tekinlerdir. Her ikisi de suçludur ve suçlarının hesabı eğitim emekçileri tarafından sorulacaktır" diye vurguladı.

 

"Patronların Düzenini Yerle Bir Edeceğiz"

Çıra, son olarak şunları söyledi: "Buradan bir kez daha yineliyoruz; her özel okula, kursa- dershaneye, koleje, vakıf üniversitesine ve rehabilitasyon merkezine sendika girecek. Başta taban maaş hakkımız olmak üzere bütün haklarımızı söke söke alacağız. Özel sektör öğretmenlerinin onurunu ve haysiyetini koruma, güvenceli çalışma koşullarına sahip olma mücadelemizde kararlıyız. Karşımızda bir barikat gibi duran patronların düzenini de yerle bir edeceğiz."

 

"Kolejin Kapısına Şemsiye Atıldı"

Basın açıklamasının ardından eyleme katılan öğretmenler ve desteğe gelenler yanlarında getirdikleri şemsiyeleri Kandilli Kolejinin kapısına attı.