Cumartesi Anneleri, 30 haftadır verdikleri kararlı mücadele sonucunda 972'nci hafta açıklamasında Galatasaray Meydanına çıkarak gözaltında kaybedilen yakınları anısına karanfiller bıraktı.

Cumartesi Anneleri, 972'nci haftasında, "kayıplarımızla buluşma ve hafıza mekanımız" dedikleri Galatasaray Meydanı'na karanfiller bıraktı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının bulunması ve sorumluların cezalandırılmasını talebiyle Cumartesi Anneleri / İnsanları her hafta saat 12.00'de Galatasaray Meydanı'nda bulunuyordu. 700'üncü hafta eylemine yönelik polis saldırarak onlarca kayıp yakınını işkenceyle gözaltına almış ve günden sonra 30 haftadır Cumartesi İnsanlarının Galatasaray Meydanı'na çıkması yasaklanmış, kayıp yakınlarına dava açılmıştı.haklarında dava açılmıştı.

Cumartesi İnsanları, Galatasaray Meydanı'na gitmekten vazgeçmemiş fakat her hafta ters kelepçe işkencesiyle ve darp edilerek gözaltına alınıyordu.

Galatasaray Meydanı'nın kayıp yakınlarına yasaklanmasına karşı dava açılmış ve AYM tarafından iki kez yasaklamanın hak ihlali oldğuna dair karar verilmesine rağmen, polis Galatasaray Meydanı'na çıkılmasını engelleyerek işkenceyle gözaltına almaya de sn ediyordu. Cumartesi Anneleri / İnsanları kararlı mücadele sonucunda 972'inci hafta Galatasaray Meydanı'nda buluştu.

Kayıp yakınları adına konuşan İkbal Eren,"Kayıplarımızı aramaktan, kaybedenlerin yargılanmasını talep etmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından gözaltında kaybedilenler anısına Galatasaray Meydanı'na karanfil bırakıldı.