< < Filistin ve Rojava'yla Dayanışma Eylemi Yapan Devrimcilere İşkence

Gazi Mahallesinde 1 Kasım'da Filistin ve Rojava'yla dayanışma eylemi yapmak isteyen devrimcilere polis saldırdı, yoğun işkenceyle gözaltına aldı. Yapılan açıklamada, işkence ve gözaltıların mücadeleyi engelleyemeyeceği vurgulandı.

Filistin ve Rojava halklarıyla dayanışmak için Gazi Mahallesinde açıklama yapmak isteyen devrimci kurumlardan 17 kişi, polis saldırısında işkenceyle gözaltına alındı. Filistin ve Rojava halklarıyla dayanışmak istedikleri için 1 Kasım akşamı işkenceye maruz kalanlar İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenledi.

 

"Ablukaya Rağmen Eylem Yapma İrademizi Gösterdik"

Gazi Mahallesi'nde gözaltına alınan 17 kişi adına konuşan Proleter Devrimci Duruş'tan Çağdaş Büyükbaş, 1 Kasım günü Gazi Mahallesi'nde yapmak istedikleri eylem öncesi Sultangazi Kaymakamlığı'nın yasaklama kararı alarak tüm ilçeyi polis kuşatmasına aldığını aktardı.

Bu ablukaya rağmen eylem yerinde toplanarak eylemi yapma iradesini gösterdiklerini söyleyen Büyükbaş, eylem yasağını gerekçe gösteren polisin devrimcilerin etrafını sardığını ve işkenceyle kendilerini gözaltına aldığını belirtti.

 

"Darp Raporu Almamız Engellemeye Çalışıldı"

Gözaltı işlemi sırasında polisin devrimcilerin yüzüne, kaburgalarına, sırtına yumruk attığını ve yoğun işkence uyguladığını da belirten Büyükbaş, hastaneye götürüldüklerinde darp raporu almalarının da engellenmeye çalışıldığını aktardı.

 

"Bu Saldırı Hükümetin İkiyüzlülüğünün Göstergesidir"

'Polisin toplu muayene dayatmasında bulunduğunu kaydeden Büyükbaş, itirazları sonucu ayrı ayrı muayene edilerek işkencenin darp raporuna geçirildiğini vurguladı. Kendilerine tomografi de çekildiğini ve herkesin işkence sonucu yaralandığını dile getiren Büyükbaş, "Aslında bu yapılan saldırının AKP hükümetinin ne kadar ikiyüzlüce davrandığının göstergesi olduğunu gördük. Kendileri Filistin'le ilgili bir eylem yaparken ya da İslamcılar, gericiler yaparken bir sakınca görmezken söz konusu devrimciler, demokratlar, yurtseverler olunca vahşice saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

"Sokaklarda Olmaya Devam Edeceğiz"

Büyükbaş, "Biz her koşulda eylemlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Herhangi bir işkence, gözaltı, tutuklama da olsa biz geri adım atmayacağız ve her koşulda sokaklarda olmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.