< "İsrail Devleti Savaş Ve Soykırım Suçlarıyla Yargılanmalıdır"

Ankara'da emek ve meslek örgütleri Filistin halkıyla dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Eylemde İsrail'in saldırı ve katliamlarının bir soykırım olduğu, emperyalist devletlerin ise bu katliamların ortağı olduğu belirtilerek, Filistin halkının mücadelesi selamlanarak, dayanışmanın sürdürüleceği vurgulandı.

KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, Ankara Tabip Odası, TMMOB Ankara İKK ve Ankara Diş Hekimleri Odasının çağrısıyla Sakarya Caddesi'nde Filistin halkı ile dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

Ankara Sakarya caddesinde basın açıklaması gerçekleştirildi. Ortak açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü İbrahim Kara okudu.

7 Ekim tarihinde Hamas’ın İsrail’e yönelik “aksa tufanı” hareketi ile İsrail ve Filistin arasındaki sivil halkı hedef alan saldırıların karşısında olduklarını belirten Kara, dünya sustukça İsrail'in, işgalini sistematik olarak derinleştirip bölgedeki katliamlarını artırdığını, Batı Şeria ve Kudüs'te Mescid-i Aksa vb birçok yerde provokasyonlarla, yerleşimci terörü ve Gazze'ye yönelik ablukayla savaş ve soykırım suçları işlemeye devam ettiğini söyledi.

 

"Filistinliler Terörist İlan Edilip Katliam Meşrulaştırışıyor"

Bu sürecin yeni başlamadığını, İsrail'in, 1940’ların sonundan itibaren Filistin halkının tarım arazilerine, evlerine, işyerlerine kanunsuzca el koyarak emeklerini gasp ederek ve buna karşı direniş gösteren Filistinlileri terörist ilan ederek her türlü katliamı meşrulaştırmaya çalışmaktan da geri durmadığını söyleyen Kara, ,"Filistin topraklarını işgal eden, Filistin halkını katleden İsrail, her defasında emperyalist-kapitalist devletlerce mağdur olarak lanse edilmesinin yanı sıra para, silah ve her türlü manevi desteği alıyor" dedi. 17 Ekim’de bir hastaneyi yerle bir eden İsrail’in, her türlü çatışma durumunda, savaşlarda dahi dokunulmayan hastaneye yapılan, uluslararası savaş kurallarını hiçe sayan saldırısını lanetliyoruz" dedi.

 

"İsrail Savaş Ve Soykırım Suçlarıyla Yargılanmalıdır"

Kara, "Gazzelileri ilaç, gıda, su, elektrik, yakıt gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakmak, acil insani yardımların Gazze'ye ulaşmasını engellemek; hastanelerin, konutların, ibadet yerlerinin, okulların, sivillerin canice bombalanması ağır bir savaş ve insanlık suçudur" diyen Kara, bu saldırılarda görev yapan sağlık çalışanları, çocuklar, bebekler, anneler, hastalardan oluşan yüzlerce sivil, masum insan katledilğine dikkat çekti. Bu katliamları gerçekleştiren İsrail yönetimi savaş ve soykırım suçlarıyla da yargılanmalıdır" dedi.

"Bölgeye insani yardım yerine savaş gemileri yollayanların da İsrail yönetimi kadar suçlu olduğunu ve katliamları Bu katliamları gerçekleştiren İsrail yönetimi savaş ve soykırım suçlarıyla da yargılanmalıdır" diyen Kara Amerikan emperyalizmi Filistin halkının ve tüm bölge halklarının ortak düşmanıdır, barışın ve huzurun baş düşmanıdır" dedi.

 

"Katliama Karşı Yaşamdan Yanayız"

Geçmişte başka gerekçelerle, bugün de şeriatçı Hamas’ın saldırılarını bahane ederek açılan bir savaş değil, yeni bir katliamla Filistin halkının yaşam hakkının elinden alınmakta ve top yekün işgal yapılmakta olduğunu ifade eden Kara ülkenin mimarları, mühendisleri, doktorları, dişhekimleri, kamu emekçileri, işçileri yani bu ülkenin emekçi halkı olarak olduğu gibi bugün de katliamlara karşı ysşamdan yana tavır alacaklarını belirtti.

 

"Filistin Halkının Yanındayız"

Filistin’de yapılan katliama karşı çıkıp tüm dünyayı savaş sarmalına sokmaya hizmet eden politikalara karşı çıktıklarını belirten Kara "Bizler bu ülkenin üreten elleri, Ortadoğu’da daha fazla kan akmaması, savaş politikalarının son bulması için ve yaşamı savunmak için Filistin halkının yanında olmaya, onlarla dayanışmaya devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklamasında konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan ve TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı da yaşananların soykırım olduğunu belirterek Filistin halkıyla dayanışmayı sürdüreceklerini söyledi.