"Filistin Halkının Yanındayız!"

Kadınlar Birlikte Güçlü, İsrail Konsolosluğu önünde bir araya gelerek İsrail devletinin katliamını protesto ederek Filistin halkının yanında olduklarını haykırdı. Kadınlar "Hemen, şimdi, İsrail'in bombardımanı durmak zorunda" dedi.

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), siyonist İsrail devletinin Gazze'deki El-Ehli Hastanesi'ni bombalayarak binden fazla Filistinliyi katletmesini İsrail Konsolosluğu önüne yürüyüş düzenleyerek protesto etti.

"Kadınlar Filistin Halkının Yanında" pankartı açılan eylemde "Filistin'e Özgürlük, İsrail'e Boykot", "Rojava'dan Filistin'e Dünya Halklarına Özgürlük", "Katliama Direnen Kadınlara Bin Selam", "Kadınların Bedeni Savaş Meydanı Değildir" yazılı dövizleri taşınarak sloganlarla Levent Metro çıkışından İsrail Konsolosluğu'na yürüyüş yaparak Filistin halkına yönelik katliamı protesto etti. Filistin halkını selamladı.

 

"Filistinliler Dünyanın Gözü Önünde Katlediliyor"

Basın açıklamasını okuyan Selin Top, Gazze'nin 12 gündür aralıksız olarak bombalandığını katledilen Filistinlilerin sayısının her gün biner biner yükseldiğine dikkat çekerek, "Filistinliler dünyanın gözü önünde silinmeye çalışılıyor. Dünyanın gözü önünde insan değil, sayı olmaya indirgeniyor. Sadece bugün değil, 75 yıldır" dedi.

Bir haftada 2 milyon kişinin yaşadığı açık hava hapishanesine çeyrek nükleer bomba şiddetinde bomba atıldığını vurgulayan Top, su, elektrik, benzin ve ilaçların da olmadığına belirtti.

 

"İsrail Devleti İlan Ederek Katliam Yapıyor"

"İnsanlar İsrail ordusu tarafından tahliye için kullanmaları söylenen yollarda, yine İsrail ordusu tarafından bombalandılar. Sığındıkları okullarda, mülteci kamplarında bombalandılar. Ve dün gece İsrail ordusu El-Ehli Arab Hastanesi'ni vurdu. Yani evlerine, arabalarına, okullarına, sokaklarına düşen bombalarla yaralananların tedavi gördüğü, Gazze'nin kuzeyinden gelenlerin sığındığı bir hastaneyi hedef aldı" diyen Top, en az 500, kimi kaynaklara göre ise 800, hatta 1000 kişinin öldüğünü belirterek, İsrail devletinin ilan ede ede katliam yaptığına dikkat çekti.

 

"Katledilen Halklar Suçlu Katleden Devletler Mağdur Olarak Gösteriliyor"

Devletlerin hastaneleri, okulları bombalanmasını; bunu yaparken de kınanmak şöyle dursun üstüne bir de alkışlanmalarını Rojava'dan çok iyi bildiklerini belirten Top, katledilen Filistinlilerin, Kürtlerin ölürken suçlu, katleden devletlerin ise mağdur konumunda gösterilmek istendiğini vurguladı.

 

"Türkiye Filistin Katliamda İkiyüzlü Davranıyor"

Top, işgale karşı olduğunu söyleyenlerin dün Meclis'ten bir başka savaş tezkeresini geçirdiğini de hatırlatarak, "Filistin'de savaşa hayır, ama Rojava'da, Karabağ'da evet diyen bu ikiyüzlülüğe tahammülümüz yok! Zaten bu öyle bir riyakarlık ki Türkiye bir yandan Filistin'e saldırıyı kınarken bir yandan İsrail'le ticaret hacmini artırmayı sürdürüyor" dedi.

 

"Soykırım Politikası Ve Filistin'in İşgali Son Bulmalı"

Kadınlar olarak Filistinli kadınların yanında olduklarını belirten Top "Kaybedecek bir dakika bile yok. Hemen, şimdi, İsrail'in bombardımanı durmak zorunda. Hemen, şimdi, Avrupa ve Amerika buna çanak tutmayı ve imkan sağlamayı, İsrail'i hukukun üstünde görmeyi bırakmalı. Türkiye hemen, şimdi, İsrail'le ticari ilişkilerini kesmeli. Gazze'nin üzerindeki abluka kaldırılmalı, acil ihtiyaçların erişimi sağlanmalı. İsrail'in Filistin'i Filistinlilerden arındırmayı, bu sefer Mısır topraklarında mülteci kılmayı amaçlayan soykırım politikası ve Filistin'in işgali son bulmalı" dedi.

Kadınlar Birlikte Güçlü eylemi "Katil İsrail Filistin'den Defol", "Jin, Jiyan, Azadi", "Emperyalistler Yenilecek, Direnen Halklar Kazanacak", "Kadın Dayanışması Sınırları Aşıyor", "Kınamak yetmez, israil'e boykot", "Rojava'dan Gazze'ye Halklar Direnişte" sloganları atıarak bitirdi.