< Yüzlerce Kişi Katliama Karşı Yürüdü

 

Siyonist İsrail devletinin Filistin'de hastaneyi bombalayarak yaptığı katliam çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi partiler ve kadın örgütleri tarafından protesto edildi.Yüzlerce kişi kortejler halinde İsrail Konsolosluğu önüne sloganlarla yürüyüş yaptı İsrail devetinin katliamını protesto ederek TC'nin ,askeri ticari ve diplomatik ilişkilerin kesilmesini istedi. Filistin halkıyla dayanışmayı büyütme çağrısında bulunuldu.

Siyonist İsrail devletinin Gazze'deki El-Ehli Hastanesi'ni bombalayarak binden fazla Filistinliyi katletmesi ve soykırım çok sayıda demokratik kitle örgütü siyasi partiler ve kadın örgütleri tarafından protesto edildi.

DİSK, KESK, TMMOB TTB ve İstanbul Emek Barış Ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla yüzlerce kişi Levent Metro çıkışında buluştu.

DİSK, KESK TMMOB ve TTB'nin pankartı arkasında emek ve meslek örgütleri, İstanbul Emek Barış Ve Demokrasi Güçleri'nin arkasında ise aralarında Mücadele Birliği Platformu'nun da bulunduğu devrimci örgütler, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri bir araya geldi.

İsrail Konsolosluğu önünde çok sayıda protesto eylemi gerçekleştirildi.

DİSK, KESK, TMMOB TTB ve İstanbul Emek Barış Ve Demokrasi Güçleri'nin oluşturduğu kortejlerde yürüyüş sırasında "Katil İsrail Filistin'den Defol", "Emperyalizm Yenilecek Direnen Filistin Halkı Kazanacak", "Nehirden Denize Özgür Filistin", "Kınamak Yetmez Anlaşmayı Durdur", "Yaşasın Halkların Kardeşliği" sloganları atıldı.

İsrail Konsolosluğu önüne gelindiğinde ilk olarak DİSK, KESK, TMMOB TTB adına ortak açıklama yapıldı. Açıklamayı İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ertuğrul Oruç okudu.

 

"İsrail 75 Yıldır Filistin Bölge Halklarını Katlediyor"

İsrail, dün akşam saatlerinde, içerisinde yüzlerce hasta, sivil ve sağlık çalışanının bulunduğu Gazze’deki El-Ehlî Hastanesi’ni bilerek ve hedef alarak bombaladığnı, yüzlerce, bazı kaynaklara göre binden fazla insanın hayatını kaybettiğni hatırlatan Oruç "İsrail, yaklaşık 75 yıldır pek çok Filistinli sivili bilerek ve isteyerek katletmiştir. İsrail’in sağlık merkezlerini hedef alarak bombalaması da ilk değildir. Emperyalist devletlerin desteğini arkasına alan, siyonizmi kendisine düstur edinmiş İsrail, Filistin ve bölgedeki diğer halkların yaşam hakkını hiçe saymış, katliamlar yapmış ve yapmaya da devam etmektedir" dedi.

 

"Hastane Bombalamak İnsanlığın Düşeceği En Alt En Barbarca Düzeydir"

Filistin halkının meşru ve haklı mücadelesinin yanında olan örgütler olarak, İsrail’in bu bozuk sicilini gayet iyi bildiklerini, ancak, dün yaşanan hastane katliamının her türlü başka silahlı eylemden çok başka bir yerde konumlanmakta olduğunu ifade eden Oruç "Hastaneyi bombalamak çok başka bir seviyeyi temsil eder. İnsanlığın düşeceği en alt, en iğrenç ve en barbarca düzeydir. Bu seviye Nazi Almanyası, Mussolini İtalyası ve IŞİD ile aynı kategoridedir. İsrail giriştiği bu eylemle katliamcı, barbar karakterini bir kez daha kanıtlamış, adeta altına imzasını atmıştır. İsrail’in gerçekleştirdiği bu katliamı en üst perdeden lanetliyoruz. Filistin halkına baş sağlığı diliyor, en içten dayanışma duygularımızı gönderiyoruz" dedi.

 

"İsrail En Ağır Şekilde Cezalandırılmalıdır"

İsrail, tüm uluslararası sözleşmelere aykırı biçimde, savaşta dahi dokunulamayacak yerler olan hastaneyi bilerek ve isteyerek bombalayarak açıkça bu hukuku çiğnendiğini belirten Oruç, İsrail'in uluslararası mahkemelerde en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

 

"Gazze’de Katliam Var İsrail’i Durdurun!"

Oruç"Ne yazık ki Gazze’de insanlık dramı artarak devam etmektedir. Hastanelerdeki tıbbi ilaçlar ve malzemeler tükenmiş, temiz su ve gıdaya erişim her geçen gün zorlaşmaktadır. Başta Türkiye olmak üzere dünya ülkeleri Filistin halkının boykot çağrısını desteklemeli, İsrail ile tüm ilişkileri kesmeli, Gazze’ye bir insani koridor açılması ve saldırıların son bulması için İsrail’e baskı uygulamalıdır" dedi.

 

"Filistin Ve Ortadoğu'da Mesele Emperyalist Paylaşım Ve Çıklarlardır"

Filistin halkının yaşadığı katliamların, yalnızca Filistin halkının meselesi olmadığına dikkat çeken Oruç, meselenin kaynağının emperyalistlerin paylaşım ve çıkarları olduğunu belirterek "Bunun adı Ortadoğu’da İsrail, başka coğrafyalarda ABD, NATO vb.dir. Aktörler değişse de mağdur olanlar ezilen halklardır, emekçilerdir" dedi.

 

"Gazze'de Katliam Durmalı, Tüm Katliamların Hesabı Verilmelidir"

"Bugünden tezi yok İsrail, Gazze’ye dönük tüm operasyonlarını sonlandırmalı, Gazze’ye bir insani koridor açılmasına müsaade etmeli, son giriştiği katliam da dâhil olmak üzere tüm katliamlarının hesabını vermelidir" diyen Oruç Filistin halkının dost örgütleri olarak her fırsatta Filistin halkıyla dayanışma göstereceklerini belirtti.

Oruç sözlerini "İsrail’i katliamlarını sonlandırıncaya kadar her fırsatta protesto etmeye devam edeceğiz" diyerek sonlandırdı.

Açıklamanın ardından "Yaşasın Halkların Kardeşliği", "Yaşasın Özgür Filistin", "Filistin'e Özgürlük İsrail'e Boykot", "Katil İsrail Filistin'den Defol" sloganları atıldı.

İsrail Konsolosluğu önünde İstanbul Emek Barış Ve Demokrasi Güçleri'nin basın açıklamasını ise Deniz Demirdöğen okudu.

 

"Tüm Emperyalist Güçler İşgal Ve Katliamın Ortağıdır"

Siyonist İsrail'in, dün Gazze’de hastaneye yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıyla yüzlerce Filistinliyi katlettiğini, İsrail'in yürüttüğü işgali, katliamla ve soykırımla sürdürdüğünü söyleyen Demirdöğen "Günlerdir İsrail’i destekleyenler, başta ABD ve tüm emperyalist güçler işgalin, katliamın ve soykırımın suç ortağıdır" dedi.

 

"Sessiz Kalanlar Katliamın Ortağıdır"

Yüzyılı aşkın süredir Filistin’de yürütülen emperyalist, Siyonist işgalin, günlerdir bir katliam ve etnik temizlik savaşı olarak sürdürüldüğünü vurgulayan Demirdöğen bu acımasız savaşa sessiz kalanların, İsrail’in işgalini meşru görenlerin katliamların da ortakları olduğunu vurguladı.

 

"Filistin Halkının Direnişi Haklı Ve Meşrudur" "

Demirdöğen, Filistin halkını tüm güçleriyle geçmişte olduğu gibi bugünde emperyalist, Siyonist işgale karşı direniyor. Haklı olan Filistin halkının meşru direnişidir. Siyonist İsrail kirli işgal yürütmektedir" diyen Demirdöğen ABD'nin, bütün Ortadoğu’da yürüttüğü emperyalist işgal politikalarıyla akan gözyaşının ve kanın sorumlusu olduğunu belirtti.

 

"Filistin Ve Bölge Halklarının Kurtuluşu Ortak Mücadeleleyle Mümkündür"

Afganistan’da, Irak’ta olduğu gibi Filistin’de de akan kanın sorumlusuu ABD emperyalizmi olduğunu belirten Demirdöğen, Filistin halkının ve tüm bölge halklarının kurtuluşunun emperyalizme karşı ortak mücadeleyle mümkün olduğunu vurguladı.

 

"Türkiye İsrail İle Tüm İlişkilerini Kesmelidir"

Günlerdir süren işgale ve katliama karşı AKP iktidarının kınama açıklamaları dışında hiçbir adım atmadığına değinen Demirdöğen, "Türkiye ile İsrail arasındaki tüm askeri, ekonomik, diplomatik ilişkiler devam etmektedir. İsrail’in yürüttüğü işgali, katliamı ve soykırımı durdurmak için; Filistin halkının haklı direnişine sahip çıkmak için somut adımlar atılmalıdır. İsrail ile askeri, ekonomik, diplomatik tüm ilişkileri kesilmelidir. İkil anlaşmalar iptal edilmelidir. Amerikan üsleri derhal kapatılmalıdır" dedi.

 

"Filistin Halkının Mücadelesine Ses Vermek İnsanlığa Sahip Çıkmaktır"

Ülkenin emekçileri, ilericileri, devrimcileri, yurtseverleri olarak, Deniz’lerin Mahir’lerin yürüyüşünün takipçisisi olduklarını vurgulayan Demirdöğen "Filistin halkının onurlu mücadelesinin yanındayız. Filistin halkının onurlu mücadelesine ses vermek insanlığa sahip çıkmak demektir. Tüm halkımızı Filistin halkının direnişine sahip çıkmaya; İsrail’in yürüttüğü işgale ve katliama karşı mücadele etmeye çağırıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kitle bir süre daha Filistin halkının mücadelesini selamlayan ve İsrail'in katliamını protesto eden sloganlar atarak eylemi sonlandırdı.