Gençler Taksim’de Eylemde

İstanbul’da gençlik örgütleri, İsrail’in Filistin’e saldırılarını protesto etmek için akşam saatlerinde Taksim’de eylemde idi.

İki ayrı noktadan eyleme geçen gençlik örgütleri, "Emperyalizm Yenilecek, Direnen Halklar Kazanacak! Nehirden Denize Özgür Filistin" pankartıyla İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nda yürüyüş düzenledi.

"Nehirden Denize Özgür Filistin", "Katil İsrail Filistin'den Defol" sloganlarıyla yürüyen gençler, polis ablukasına alınsa da iradeleri karşısında geri çekilmek zorunda kaldı. Filistin halkıyla dayanışmayı ne koşulda olsun sürdüreceklerini söyleyen gençler, İsrail’in soykırım saldırılarına dikkat çekti.

Konuşmaları ile dünyanın her yerinde işgalin ve saldırıların protesto edildiğini hatırlatan gençler, pek çok ülkede Filistin’e destek eylemlerinin yasaklandığını da hatırlattı.

Taksim Meydanına çıkan gençler gözaltına alınmazken, İstiklal Caddesine çıkan gençler polis ablukasına alınarak gözaltına alındı.

Gençlik örgütleri Taksim Meydanında kısa bir açıklama yaparak, "Filistin halkı yalnız değildir onların mücadelesini desteklemeye, dayanışmayı yürütmeye devam edeceğiz. Filistin halkıyla dayanışmayı bulunduğumuz her alanda sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Eylem alkış ve sloganlarla son buldu.

Bu esnada İstiklal Caddesi girişinde Saray Muhallebicisi’nden Filistin bayrağı açmak isteyen 2 genç de çalışanlar tarafından engellenerek polise teslim edildi.