“Antakya'da Filistin Halkının Yanındayız”

Depremzede Antakya halkı Defne'de Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu karşısında toplanarak "İsrail'in İşgaline ve Saldırılarına Karşı Direnen Filistin Halkının Yanındayız" şiarıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mücadele Birliği Platformu olarak katıldığımız basın açıklamasında sık sık "Nehirden Denize Özgür Filistin", "Emperyalistler Yenilecek, Direnen Halklar Kazanacak", "Katil İsrail Filistin'den Defol" sloganları atıldı. “Antakya'da Filistin halkının yanındayız” diyerek yapılan basın açıklamasının tam metni şöyle:

Filistin topraklarında 75 yıldır süren İsrail işgali dün itibariyle soykırımcı yüzündeki bütün maskeleri indirdi. Gazze’de El Ahli hastanesini vuran İsrail, bine yakın hastayı ve sağlık emekçisini katletti. İsrail, 75 yıldır topraklarından süre süre Gazze Şeridi’ne hapsettiği, kendi yurdunda mülteci haline getirdiği milyonlarca Filistinliye şimdi “Burayı da terk edin!” diyor. Yıllardır abluka altında tutulan Gazze dünyanın en büyük açık hava hapishanesi haline gelmiş durumda. İsrail şimdi de buraya sıkıştırdığı insanları günlerdir bombalıyor. Evlerini başlarına yıkıyor, elektriklerini ve sularını kesiyor, gıda ve ilaç tedariğini engelliyor, hastaneleri vuruyor.

75 yıllık savaşın bu yeni evresinde ölen Filistinli sivillerin sayısı her gün artık biner biner artıyor. İsrailli bakanlar Filistinlilere “insansı hayvanlar” diyerek her türlü saldırıya başvuracaklarını gizlemiyor. Açıktır ki 21. yüzyılın en büyük soykırım operasyonu ile karşı karşıyayız.

Bu, eşit iki taraf arasında süren bir savaş değildir. Bir misilleme ya da savunma hamlesi değildir. Bir kaza değildir. Bu açıkça bir halkı kendi yurdundan silmeye, yok etmeye yönelik bir soykırım hamlesidir. Bir yanda 75 yıldır onuru ve yaşam hakkı çiğnenen bir halkın kendi yurdunda eşit ve özgürce yaşamak için verdiği bir işgal karşıtı direniş, bir yanda da en ufak bir insani değeri ya da uluslararası hukuku tanımadan saldıran, işgalci, ırkçı, soykırım bir devlet vardır.

Bu soykırım operasyonu ABD ve Avrupa emperyalizminin ve işbirlikçilerinin açık desteğiyle sürüyor. Sözde Filistin’i savunan AKP gibi iktidarlar ise İsrail ile askeri, ekonomik ve diplomatik ilişkileri sürdürerek işgal devletine kan taşıyor. Gazze açlıktan kırılırken tam da şu anda 4800 ton gıda taşıyan dev bir Türk gemisi İsrail limanına gidiyor. İsrail-Türkiye ticareti AKP iktidarı döneminde yüzde 500-600 oranlarında arttı. İsrail soykırım planları yaparken, bu hukuk tanımaz işgalci devletle normalleşme anlaşmaları yapanların başında AKP iktidarı vardı. Biliyoruz ki emperyalizm ve onun AKP dahil her türlü işbirlikçisi bir yanda, dünya halkları bir başka yanda saf tutmaktadır.

Bugün halklar dünyanın dört bir yanında Filistin halkının yanında olduğunu göstermek için ayakta. Biz de Hatay’dan işgalci İsrail’e karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu dile getirmek, bu saldırganlığı durdurmak için buradayız.

Hatay halkı ne bu yıkım manzarasının ne savaşın ne de Filistin halkının yabancısıdır. 8 ay önce bir deprem felaketiyle enkaz altında kalan bizler şimdi de İsrail’in bombalarının altında evleri başına yıkılan Filistinlileri görünce ne yaşadıklarını herkesten iyi anlıyoruz. Savaşın kimlerin eseri olduğunu çok iyi biliyor, işgalcilere karşı çıkarken direnen Filistin halkından yana olduğumuzu gizlemiyoruz.

Filistin halkının yanında olmanın sözle değil eylemle mümkün olduğunu söylüyoruz. Suriye savaşına karşı yıllar önce barış için sokaklara dökülen Hatay halkının Filistin için de yapacakları vardır. Biz İsrail işgaline karşı Filistin’e gidip omuz omuza dövüşen Denizlerin, ilhamını Filistin direnişinden alan ve bunu eylemiyle de gösteren Mahirlerin takipçileriyiz. Dünümüzü unutmuş değiliz, bugünün sorumluluğunu da omuzlarımız da taşıyoruz.

Bugün dili Filistin söyleyip eli İsrail’le iş tutan hükümetin boş sözleri bir kenara bırakmasını, işgal ve soykırım saldırıları durana kadar İsrail’le bütün ikili ilişkileri kesmesi gerektiğini söylüyoruz.

İsrail’le askeri, ekonomik, diplomatik ve kültürel bütün ikili ilişkiler kesilsin!

Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot!

Filistin halkı yalnız değildir!

Mücadele Birliği / Antakya