< İstanbul’da Filistin Halkıyla Dayanışma Eylemi

İstanbul’da Filistin Halkıyla Dayanışma Eylemi Demokratik kitle örgütleri İstanbul’da Filistin halkı ile dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Eylemde Filistin halkının 75 yıldır emperyalizme ve siyonizme karşı mücadele verdiği belirtilerek işçi ve emekçilere Filistin halkıyla dayanışmayı ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Filistinli örgütlerin işgalci İsrail’e karşı "Aksa Tufanı"adıyla başlattığı haklı savaşının başlayan 8'inci gününde İstanbul’da Filistin halkı ile dayanışma eylemi yapıldı.

İşçi Emekçi Birliği ve Emperyalizme ve Siyonizm’e Karşı Filistin Dostları’nın çağrısıyla İsrail Konsolosluğu önüne çağrı yapıldı. Eyllem İsrail Konsolosluğu'na gidem yol üzerinde yapılan yürüyüş ile başladı. Eylemde “Yaşasın İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği! Emperyalizm, Siyonizm Yenilecek! Direnen Halklar Kazanacak!” yazılı pankart taşındı.

Direnen Filistin halkını selamlayan dövizlerin yanı sıra Filistin bayrakları ve “Filistin davasının gerçek sahipleri” denilerek Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Cevat Saim Çelen, İmam Ateş, Mustafa Çetiner ve George Habaş, ile Gassan Kanafani'nin resimleri taşındı.

 

İsrail Konsolosluğu'na Yürüyüş

Eylemde“Emperyalistlerin, Siyonistlerin gerçekleştirdiği bu saldırılar Ortadoğu’da ilk değil. Ortadoğu’da Filistin ve Kürt halkı başta olmak üzere bütün mazlum halkların haklı taleplerini bastırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizler bu ülkenin devrimcileri, sosyalistleri, ilericileri olarak emperyalizme, Siyonizm’e karşı halkların kardeşliği bayrağını yükselteceğiz. Filistin halkının yanında olduğumuzu direnişin haklı ve meşru olduğu bir kez daha buradan haykırıyoruz” denildi.

 

"Filistin Halkının Kanı Canı Pahasına Sürdürdüğü Mücadele Haklıdır. Meşrudur”

Demokratik kitle örgütleri adına ortak açıklamayı Dilbirin Acar okudu. Emperyalistlerin tam desteğini alan Siyonist İsrail’in Filistin halkına ve bölge halklarına karşı vahşice saldırılarnın 75 yıldır sürmekte olduğu hatırlatılarak Filistin halkına yaşatılan acılar anlatıldı.

Filistin’de yaşananların Emperyalist, Siyonist hesapların sadece bir boyutunu oluşturduğunu belirterek “Mazlum Filistin halkı, Kürt halkı emperyalist güçlerin ve işbirlikçilerinin sistematik saldırılarıyla katlediliyor. Emperyalistler çıkarları uğruna bölgeyi böl, parçala, yönet politikalarıyla kana buluyorlar. Etnik, dini çatışmaları derinleştiriyorlar. Bu saldırıların karşısında duran güçleri adeta baş düşman ilân etmiş durumdalar. Bölgede emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin savaş ve saldırganlık politikalarının en ağır bedelini Filistin ve Kürt halkı başta olmak üzere bölgenin tüm işçi-emekçileri ödüyor.Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin saldırılarına karşı direniş meşrudur! Siyonist İsrail devletinin işgaline karşı, 75 yıldır Filistin halkının kanı canı pahasına sürdürdüğü mücadele haklıdır. Meşrudur" denildi.

 

"Filistin Halkının Mücadelesini ve Aksa Tufanı'nı Destekliyoruz"

Filistin halkının direnişinin bir aşaması olarak 7 Ekim’de Siyonist işgale, katliamlara karşı başlayan “Aksa Tufanı” adı verilen haklı mücadelenin haklı bir mücadele olduğu vurgulanan açıklamada “Emperyalizme, Siyonizm’e ve yerli işbirlikçilerine vurulmuş bir darbedir. Filistin halknın başlattığı mücadeleyi ve 'Aksa Tufanı'nı destekliyoruz” denildi.

 

“Sahte Nutuklar Değil Gerçek Dayanışma!”

Tüm gerici merkezlerin direnişi itibarsızlaştırmak ve bastırmak için yıllardır uluslararası savaş kurallarını ihlâl eden İsrail’in arkasında saf tuttuklarına dikkat çekilen açıklamada “Sahte nutuklar değil gerçek dayanışma! İsrail’in Filistin’i işgaline ve katliamlarına karşı bölge ülkelerinin önemli bir kısmı göstermelik açıklamalardan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Hatta İsrail’le normalleşme adı altında yeni adımlar atarak saldırganlığın önünü açıyorlar. Siyonist İsrail’e karşı 7 Ekim de gerçekleşen direniş bölge devletlerinin önemli bir kısmının ikiyüzlülüğünü bir kez daha gösterdi” denildi.

Dümeninde AKP-MHP ittifakının oturduğu sermaye devletinin Filistin direnişine gerçek ve samimi destek sunmaktan uzak durduğu belirtilen açıklamada işçi ve emekçilere mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Filistin halkına destek için talepler şöyle sıralandı: “Filistin halkının ve tüm ezilen halkların haklı ve meşru direnişiyle her yerde dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

*Siyonist İsrail devletiyle askeri, siyasi, ticari, akademik her türlü ilişki derhal kesilmelidir! *Siyonist İsrail saldırılarını kayıtsız koşulsuz durdurmalı, Filistin’deki işgali derhal sonlandırılmalıdır!

*Filistin direnişine her türlü destek ve dayanışma sunulmalıdır!

*Filistin halkının gıda, su, elektrik, tıbbi yardım vb. başta olmak üzere tüm ihtiyaçları vakit kaybedilmeden karşılanmalıdır.

*NATO’dan çıkılmalı tüm emperyalist üsler kapatılmalıdır!

*Ezilen halklara dönük her türlü imha, inkâr politikaları derhal sonlandırılmalıdır!

Eylem "Siyonist Devlet, Yıkılacak Elbet","Yaşasın İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği", "Emperyalizm, Siyonizm Yenilecek Direnen Filistin Halkı Kazanacak", "Emperyalistler, İşbirlikçiler Ortadoğu’dan Defolun!” sloganları atılarak sona erdi.

Eylemi örgütleyen kurumlar:Emperyalizme ve Siyonizm’e karşı Filistin Dostları ve İşçi Emekçi Birliği (BDSP, BİH, Kaldıraç, DKD-Der, Yeni Dünya için Çağrı, KÖZ, Söz ve Eylem, İşçinin Kendi Partisi, DEV TEKSTİL, TOMİS, PDD, İşçi Hareketi Koordinasyonu.

Katılımcı kurumlar: Partizan, SEP, ESP, İşçi Demokrasisi Partisi, Partizan, EHP.”