Yine kör karanlıklarda dayandılar kapılarımıza. Uzun namlulu silahlarıyla, onlarca ekip aracı, yüzlerce polisiyle “baskın” yaptılar evlerimize. Hazır kalıp bir bahane de var ne de olsa:“Terörle mücadele”!

Aylardır hatta yıllardır aralıksız devam ediyor ev ve parti-dernek baskınları, basın-yayın kuruluşlarının yağma ve talanı. Her sabah gözaltı haberleriyle, tutuklama kararlarıyla güne başlıyor ülkelerimiz. Alışıldık, bilindik bir durum.

Bu sefer sıra Mücadele Birliği Platformu olarak bize geldi. Evlerimiz basıldı, sabah daha gün ışımadan Mücadele Birliği bürosunun ve Ayışığı Ekin Sanat Derneği’nin kapıları kırılarak talan edildi. Platform temsilcimiz Muhammed Hizmetçi, Mücadele Birliği yazı işleri müdürü Ezgi Yergin, Önsöz Dergisi genel yayın yönetmeni Songül Yücel, yayın kurulu üyesi Sena Şat ve Nuran Güvenilir, evlerinden kör karanlıklarda gözaltına alındı.

Dosyalarda gizlilik kararı öne sürülerek avukat görüşlerine kısıtlama getirildi.

Biz alışkınız. Bu türden baskınlarla, gözaltılarla, tutuklamalarla sineceğimizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Bizim hamurumuz en ağır şartlarda verilen mücadeleyle, ateşle yoğruldu.

Biz, darağaçlarından geliyoruz. Onlarca yılı bulan zindan karanlıklarından, işkencelerden, baskılardan yılmayan bir gelenekten geliyoruz.

Teslim olmaktansa ölmeyi yeğleyen savaşçı bir mayadan geliyoruz! Köklerimiz bu toprakların kadim emekçi halklarının bağrıdır. İşçi ve emekçilerin, yoksulların barınaklarıdır yataklarımız. Söküp alamazsınız!

Bu topraklar direngen, militan bir savaşımın beşiğidir. Bir kere bile boyun eğmemiştir zalimin zulmüne! Bir an olsun teslim olmamıştır! Öncesi bir yana, yarım yüzyılı aşkın bir süredir en acımasız şartlarda mücadele etmekten, faşizmin karanlığına karşı savaşmaktan asla geri durmamıştır.

Başımız dik, öfkemiz keskin, kararlılığımız net! Yolu yok, “dişe diş, dövüşe dövüşe yürünecek”!

Yürüyoruz Ve Zafere Kadar Yürüyeceğiz!

Arkadaşlarımız Derhal Serbest Bırakılsın!

Baskılar, Gözaltılar Bizi Yıldıramaz!

Mücadele Birliği Platformu