< Mücadele Birliği Gazetesi, Ayışığı Ekin Sanat Derneği Ve Evlere Baskın 5 Gözaltı

İstanbul'da sabah erken saatlerde Mücadele Birliği Gazetesi bürosu, Ayışığı Ekin Sanat Derneği ve evlere polis baskın yaparak ilk bilgilere göre 5 kişiyi gözaltına aldı. Gazete bürosundaki techizat dağıtılarak bilgisayar hardiskleri ve bellekler alındı

İstanbul'da sabah erken saatlerde Mücadele Birliği Gazetesi bürosu ve evlere polis baskın düzenledi.

İlk bilgilere göre ev baskınlarında arama yapılarak, Önsöz Kültür Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel ve yine Önsöz yazı kurulundan çizer Sena Şat ve Nuran Güvenilir gözaltına alındı.

Mücadele Birliği Gazetesi Yazı Müdürü Ezgi Yergin ve Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Muhammed Hizmetçi de gözaltına alınanlar arasında.

Yine bir eve baskın düzenleyen polis listedeki kişi olmadığı için arama yaparak çıktı.

Gözaltılara ilişkin "örgüt üyeliği" gerekçe gösterilirken, "gözaltı listesi"nde başka isimlerin de olduğu öğrenildi.

Mücadele Birliği Gazetesinin yayınlandığı Yeni Dönem Yayıncılık'a da kapıyı kırarak giren polisler, kitapları ve evrakları dağıttı. Bilgisayarları hasar verilerek sökülerek harddisklerine, fotograf makinalarının flash belleklerine ve laptopa el konuldu.

Polisin baskın yaptığı yerler arasında Ayışığı Ekin Sanat Derneği de bulunuyor. Polisler dernekte kitap ve evrakları dağıtarak arama yaptı

Son günlerde devrimci ve yurtseverlere yönelik ard arda operasyonlar yapılıyor.

Baskılar Gözaltılar Bizi Yıldıramaz!