< Alevi örgütlerin polis Saldırısını Protesto Etti

Alevi örgütleri, dün İstanbul Adliyesi önünde kendilerine yapılan polis saldırısını protesto ederek polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Açıklamada "Alevi kurumlarının bu faşist uygulamalara ve gericiliğe karşı en önde durmaya devam edeceğiz " denilerek kamuoyuna birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Alevi örgütleri, dün İstanbul Adliyesi önünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şube Başkanı Beyhan Gün ve yöneticisi Şimal Deniz'in yargılandığı davaya ilişkin açıklama yapmak isterken polis saldırısına uğradı.

Alevi örgütleri bugün Şişli'deki Cevahir AVM önünde dün yapılan saldırıyı açıklaması yaparak protesto etti.

Alevi kurumlarına çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Celal Fırat ve Kezban Konukçu katıldı.

PSAKD Genel Başkanı Cuma Erce İstanbul Adliyesi önünde hukuksuzca ablukaya alındıklarını ve sonra darp edilerek, ters kelepçeyle gözaltına alındıklarını hatırlatan Erçe, basın açıklaması düzenlemenin anayasal bir hak olduğunu belirtti

Polisin sınır ve yetkisini aştığının söyleyen Erçe, bu saldırının sorumlularının hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini belirterek. "İktidarın, tüm toplumu zapturapt altına aldığı bu dönemde, Madımak katliam davasının zaman aşımına uğratılması, katillerinin serbest bırakılması, okullarda ÇEDES ve benzeri protokol ve projelerle eğitimin gittikçe dinselleştirilmesi, Kültür bakanlığı marifetiyle yürütülen asimilasyon ve toplumumuzu parçalama girişimlerinin olmasının boşuna olmadığını biliyoruz" dedi.

Alevilerin gözaltılarla korkutulmak istendiklerini ifade eden Erce '"Korkup geri duracağımızı düşünenlere, tarihimize bakmalarını salık veririz. Biz Alevi kurumlarının bu faşist uygulamalara ve gericiliğe karşı en önde durmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyenlerdeniz. Zalime boyun eğmeyen Hüseyni duruşun temsilcileriyiz" dedi.

Erçe, iktidarın giderek artan saldırılarına karşı kamuoyuna birlikte mücadele çağrısı yaptı.

"İktidar, yaşanan derin ekonomik krizi, yoksulluğu, işsizliği ve açlığı gizlemek, üstünü örtmek için toplumun belli kesimlerini tevekküle ve şükür etmeye yönlendirirken, buna karşı çıkan demokrasi güçlerini de baskı ve şiddetle susturmaya çalışmaktadır Yaşanan gözaltı saldırısına ilişkin suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

"Ya hep beraber olacağız ya da iktidarın zulmü altında ezileceğiz. O yüzden diyoruz ki gelin canlar bir olalım, zulme karşı birlikte mücadele edelim. Biz Aleviler hiçbir zaman zulme boyun eğmedik, eğilmedik, eğilmeyeceğiz" diyen Erce iktidarın saldırılarına karşı mücadele etmeye devam edeceklerin vurguladı.