< "Bu Bozuk Düzeni Yerle Bir Edelim!"
İzmir'de Devrimci Öğrenci Birliği(DÖB), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu(SGDF), Yeni Demokrat Gençlik(YDG), Kaldıraç ve Öğrenci Faaliyeti Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 19:00'da SGDF'ye yönelik son süreçte artan tutuklama saldırılarına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. "Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz", "Yaşasın Devrimci Dayanışma", "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz", "Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz" sloganlarının atıldığı açıklamada basın metnini Seher Can okudu. Can gençliğin son süreçte uğradığı saldırılara dikkat çekerek "Faşist rejim her fırsatta sopasını gençliğin üzerinde tereddütsüzce savuruyor. Üniversiteleri faşist genelgeler ve AKP-MHP kökenli kayyum rektör atamaları ile baskılıyor, devrimci-demokrat akademisyen ve öğretmenlerimizi KHK'larla tasfiye ediyor, gençliği apolitikleştirmeye çalışıyor, eğitim sisteminin siyasal islamcı ideoloji ile restore etmeye çalışıyor." dedi.
Devletin bu politikalarını protesto eden devrimci gençlerin tutuklandığını, yurtlardan vr üniversitelerden atıldığını belirten Can SGDF'ye yapılan operasyonlara dikkat çekerek "12 Mart'tan itibaren başlayan gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla SGDF'ye yönelik özel bir siyasi soykırım operasyonu başlatılmıştır. Üç ayrı tarihte Türkiye'nin farklı kentlerinde yapılan siyasi soykırım operasyonları ile SGDF eşbaşkanları, MYK ve dernek üyeleri gözaltına alınmış,tutuklanmıştır. Geçtiğimiz günlerde, Amed'de sabaha karşı yapılan operasyon ile iki SGDF'liyi daha gözaltına alarak saldırılarına bir saldırı daha katmıştı." dedi.
SGDF'lilerin 14 Eylül'de Eskişehir'de görülecek olan duruşmasına çağrı yapan Can "Tutuklu arkadaşlarımızın mahkemeleri 14 Eylül'de Eskişehir Adliyesi'nde görülecek. Buradan sesleniyoruz, yoldaşlarımız serbest bırakılsın! Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar devrimcileri yıldıramadı, yıldıramayacak! Başta devrimci ve demokrat kamuoyu olmak üzere, herkesi özgürlüğümüz için mücadele etmeye, sosyalist gençliğin sesi olmaya çağırıyoruz. Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük!" dedi.
Basın açıklamasının ardından Devrimci Öğrenci Birliği adına yapılan konuşmada dinci faşizmin gençliğe yönelik baskılarından bahsedilerek "Devrimci gençliğe yönelik dinci faşizmin baskı, saldırı, ajanlaştırma, gözaltı ve tutuklama saldırılarına yıllardır bir devlet politikası olarak şahit oluyoruz. Devletin bu politikalarına karşı sokaklarda mücadeleyi büyütmek anlayışıyla ilerleyen arkadaşlarımız dinci-faşist iktidar tarafından tutsak edildi. Bizler biliyoruz ki dinci-faşizmin hicbir baskı ve saldırı politikası devrimci gençliğe karşı işe yaramamıştır. Devrimci koşulların olgunlaştığı, halkın bütün kesimlerinin öfkeyle dolu olduğu günümüzdeki gibi süreçlerde asla ise yaramayacaktır. Devrimci gençliğe yönelik ajanlaştırma, gözaltı ve tutuklama saldırıları karşılıksız kalacaktır. Bizler devrimci gençlik olarak bizleri suçladıkları bütün eylemleri yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Şimdi işçi, işsiz, öğrenci gençliği, genç kadınları LGBT+ları tüm bu baskı ve saldırı ortamına karşı devrimci gençliği sahiplenmeye, hep beraber örgütlü mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Tüm gençliğe açık çağrımızdır, gelin hep beraber örgütlü gücümüzle önce yoldaşlarımızı zindanlardan kurtaralım sonra da bu bozuk düzeni yerle bir edelim!" denildi. Açıklama alkışlarla sona erdi.