< < Agrobay İşçisine Para Cezası Kesildi, Arabası Bağlandı

Agrobay Seracılık'ta Tarom-Sen üyesi oldukları için işten atılan ve gasp edilen tazminatlarının ödenmesi için 19 günüdür mücadele eden işçileri gönüllü olarak direniş alanına taşıyan işçiye 20 bin lira para cezası ve araca 60 gün trafikten men cezası kesildi.

İzmir'in Bergama ilçesi Dikili beldesinde bulunan Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık'ta Tarım İşçileri Sendikası (Tarım-Sen) üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin mücadelesi 19 günüdür sürüyor.

Bir gün önce işçilere jandarma ve polis saldırmış, 15 işçi ile birlikte Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu'yu işkenceyle gözaltına almıştı.

İşçilerin gözaltından çıkar çıkmaz direniş alanına gideceklerini söylemeleri üzerine savcılık keyfi olarak gece işçileri gözaltında tutmuştu.

Bergama'da sermaye-devlet işbirliği devam ediyor. Bugün jandarma tarafından işten atılan ve direnişteki işçileri gönüllü olarak Bergama'dan Agrobay Seracılık önüne taşıyan işçiye 20 bin lira para cezası kesti. Bunu da yeterli görmeyen jandarma araca 60 gün trafikten men cezası verdi. Agrobay Seracılık önüne gelen Tarım-Sen yönetimi ve işçiler burada açıklama yaparak devlet-sermaye işbirliğini protesto etti.

Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz yaptığı açıklamada işten atılan ve 19 günüdür tazminatlarının ödenmesi için direnen işçileri gönüllü olarak kendi aracıyla taşıyan, kendisi de işten atılan işçilerden olan Hasan adındaki işçiye 20 bin lira para cezası kesildiğini ve aracın 60 gün trafikten men cezası verilerek bağlandığını aktardı. Aracın tüm evrak ve belgelerinin tamam olduğunu bakım ve muayene yönünden bir eksiği bulunmadığını belirten Kocagöz,"Bu cezalar direnen işçilere ve bu direnişe kesilmiş bir cezadır. Bu cezayı hep birlikte öderiz. Bizi cezalarla korkutup yıldıramazsınız. Biz gerekirse yürüyerek de direniş alanına geliriz" dedi.

Kocagöz"Agrobay Seracılık'ta işçi servislerinin ne durumda olduğunu da biliyoruz, görüyoruz. Kapısı, penceresi kırık, arızalı araçlarla işçiler taşınıyor. Bu servis araçlarına ceza kesilmiş midir?" diye sordu. İşçiler ise eski ve bozuk araçlarla taşındıklarını, servis araçlarının kaza yaptığını, kısa bir süre önce bir servis aracının yolda alev alıp yandığını söyledi. İşçiler, servis araçlarına ve şoförlere ceza kesmek bir yana, bugüne kadar hiçbir servis aracının durdurulup kontrol dahi edildiğini görmediklerini söyledi.

Umut Kocagöz, işçileri gönüllü olarak taşıyan işçiye para cezası kesilip aracı bağlanırken, Agrobay Seracılık'ta işçilerin eski bozuk servis araçlarıyla taşınmasına ilişkin hiçbir işlem yapılmamasına da tepki göstererek, "Böyle bir hukuksuzluk olmaz, bu konuda da suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Agrobay Seracılık işçileri haklarını alıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.