Antakya'da 26 Ağustos'ta, Dikmece Köyünde istimlaka, kamulaştırmaya karşı Büyük Dikmece Buluşması gerçekleştirildi.

Dikmeceliler günlerdir geçim kaynakları ve yaşam alanlarını savunmak için mücadele ediyor. Bugün de köylüler, birçok şehirden katılımın gerçekleştiği bir buluşmayla toprakları için, asırlık zeytin ağaçları için seslerini yükselttiler.

Saat 17.00’de Mafrak'ta buluşan köylüler, kitlesel ve uzun bir kortej halinde yürüyüş yaptılar. İstanbul'dan, Adana'dan, Akbelen'den, Antakya'nın diğer ilçelerinden ve daha bir çok bölgeden destek için gelenler ile yürüyüş çok renkli ve coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Sık sık “Sermaye Defol, Bu Topraklar Bizim”, “Dikmece Köyü Satılık Değildir”, “Ma Rıhna Nıhna Hon”, “Dikmece Ma Vahda, Nıhna Hon, Ma Rıhna (Dikmece Yalnız Değildir, Gitmedik Buradayız)” sloganları atıldı.

Köyün meydanına kadar süren yürüyüş sonrası, köy meydanında köy halkının, milletvekillerinin, birçok siyasi kurumun katıldığı bir miting gerçekleşti. Miting, katılımcıların selamlanması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Dikmece köylüleri, Akbelen direnişçileri, Adana Alevi Platformu Dikmece direnişini selamlayan konuşmalar gerçekleştirdiler.

Konuşmalar sonrası eylem, müziklerle sona erdi.

Antakya Mücadele Birliği