< KESK "Biz Bu Sözleşmeyi Kabul Etmiyoruz"

KESK, kamu emekçilerine TİS ile dayatılan sefalet zammını protesto etmek için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu,“Ekonomik, Sosyal, Özlük Ve Demokratik Haklarımız İçin Gerçek Toplu İş Sözleşmesi (TİS) İstiyoruz” şiarıyla Unkapı’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde toplandı.

“TİS Masası Bir Orta Oyunudur, İktidar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ve Yandaş Sendika Eliyle Emekçileri Sefalete Mahkum Edemez, Kabul Etmiyoruz” yazılı pankart açan emekçiler sık sık "Karanlığa Teslim Olmayacağız", "Hükümet Zammını Al Başına Çal", "Hükümet Şaşırma Sabrımızı Taşırma", “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. Birçok sendikalının katılım gösterdiği açıklamada KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak, basın metnini okudu.

Hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu emekçisi KESK’liler olarak Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda, sokaklarda olduklarını söyleyen Koçak, "Sadece kendimiz için değil, göz göre göre sefalete itilen, verdikleri emekler yok sayılan 12 milyon emeklinin hakkını da savunmak için, Nitelikli ücretsiz kamu hizmeti hakkı yok sayılan tüm bu ülkenin tüm insanları için grevdeyiz. Alanlarda omuz omuzayız" dedi.

Hükümetin 6 milyonu aşkın kamu emekçisi ve emekliye, toplu sözleşme teklifini açıkladığını, Çalışma Bakanlığı'nın teklifinde 6 milyon kamu emekçisi ve 4 milyon emekliyi memnun edecek tek bir madde bulunmadğını vurgulayan Koçak, "Biz KESK olarak en başından beri kamu işvereni olan hükümetin, geçtiğimiz 6 dönem boyunca yaptığı gibi bu dönem de masaya, tutmayan enflasyon hedeflerini, TÜİK sahte enflasyon rakamlarını temel alan bir maaş artışı teklifi ile gelmesi durumunda üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı ilan ettik" dedi.

Her geçen gün yükselen enflasyon oranlarına değinen Koçak "Bugün ya bizleri yok sayan bu yoksulluk, sefalet, güvencesizlik teklifine boyun eğeceğiz. Ya da hangi sendikaya üye olursak olalım kamu emekçisi ile emeklisi ile “hak verilmez mücadele ile alınır” diyerek ortak sorunlarımız, taleplerimiz için mücadeleyi yükselteceğiz" dedi.

Koçak sözlerini "Bizleri yıllardır siyasi iktidarın ve yine bu iktidarın Hakem Kurulunun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkûm eden bu garabet sisteme karşı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini Yoksulluk Sınırı Üzerinde İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret, Güvenceli İstihdam Demokratik Bir Çalışma Yaşamı, Grev Hakkı İle Tamamlanmış Gerçek Toplu Sözleşme Sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz" diyerek tamamladı.

KESK üyesi kamu emekçileri açıklamanın ardından,Saraçhane Parkı'nda direnişte olan BTO-SEN üyesi Ağaç A.Ş. işçileriyle dayanışma ziyaretinde bulundu.