< Zuhal Sürücü Şakran Zindanı’na Sürgün Edildi

Bakırköy Zindanından sürgün sevkler devam ediyor. En son, TKEP/L davası tutsağı Zuhal Sürücü İzmir’de bulunan Şakran Zindanına sürüldü.

Son aylarda Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan siyasi kadın tutsaklardan ard arda sürgün haberleri gelmeye devam ediyor. MKP dava tutsağı Esra Soyaktaş, TKP-ML dava tutsağı Hiyem Yolcu ve MLKP dava tutsağı Birgül Mızrak ve en son 11 Ağustos Cuma günü TKEP-L dava tutsağı Zuhal Sürücü hiçbir açıklama yapılmadan, gerekçe sunulmadan, bir cezası vb olmadan farklı cezaevlerine sürgün edildiler.

Cuma günü “sevk edileceksin” denilerek kaldığı B-6 koğuşundan alınan Zuhal Sürücü’nün, ertesi gün sabah 09.00’a kadar Bakırköy Hapishanesi’nde tutulduğu; 12 Ağustos Cumartesi akşamı Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne getirilerek müşahade koğuşuna konulduğu öğrenildi. Cezaevine girişte ayakkabı araması, çıplak arama dayatması yapılan Sürücü, bunları kabul etmediği için aramaları yapamadıkları, üzerinde giydiği kolsuz tişörte dahi müdahale etmek istedikleri de avukatlarından öğrenilen bilgiler arasında.

3 gün boyunca tek başına tutulduğu müşahade koğuşunda eşyaları ve sabun dışında bir hijyen maddesi verilmeyen Sürücü, yemek için verilen tabağı yıkayabilmesi için deterjan dahi zorla verildi.

Zuhal Sürücü’nün 14 Ağustos Pazartesi akşam saatlerinde A-3 koğuşuna alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğreniliyor.

Baskılar, cezalar, sürgünler devrimci tutsaklara baş eğdiremeyecek!

Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!