< < İşkenceyle Gözaltına Alınan Gazetecilere Dava Açıldı

Gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarını protesto etmek için basın açıklaması yapmak isterken işkenceyle gözaltına alınan özgür basın emekçilerine dava açıldı.

Diyarbakır ve Ankara merkezli operasyonlarda gazetecilik faaliyetleri ve yaptıkları haberler gerçekçe gösterilerek özgür basın emekçilerinin gözaltına alınıp tutuklanmasını protesto etmek istedikleri için işkenceyle gözaltın alınan gazeteciler hakkında dava açıldı.

29 Nisan 2023 günü Kadıköy Süreyya Operası önünde, meslektaşlarının gözaltına alınmasını ve tutuklamasını protesto etmek için açıklama yapmak isteyen gazeteciler henüz eyleme başlamadan ablukaya alınmıştı.

Eylem yasağı olduğunu iddia eden polisler henüz açıklama başlamadan gazetemiz muhabiri Serpil Ünal, ANF muhabiri Zeynep Kuray, ETHA editörü Pınar Gayıp, Gazete Patika muhabiri Yadigar Aygün, Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer, Direnişteyiz Org muhabiri Esra Soybir'e saldırarak ters kelepçe işkencesiyle darp ederek gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan gazetecilere gözaltı aracında da darp edilerek, kelepçeleri sıkılarak işkence devam etmişti.

İşkenceyle gözaltına alınan gazeteciler hakkında dava açıldı. Haklarında dava açılan basın emekçilerinin ilk duruşması ise Çalışan Gazeteciler Günü olan 10 Ocak'ta İstanbul Anadolu Adliyesi'nde 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.