6 Şubat felaketinin ardından Hatay halkı, yeniden ve yeniden felaketlerle baş başa bırakılıyor. Her geçen gün susuzluğun ve doğal olarak hastalıkların arttığı Hatay'a su bulmak için çalmadığımız kapı kalmadı.

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından su dağıtılıyordu, fakat son 30 gündür bu da yapılmıyor. Kendilerine ulaştığımızda, Hamidiye Su Yönetim Kurulu Üyesinin verdiği bilgi ise şöyle: “Biz sahada su dağıtımını bıraktık, çünkü HatSu’ya (Hatay Su İdaresi) 65 milyon lira verdik bunu HatSu’nun yapması için. Fakat HatSu’nun bunu kaymakamlığa devrettiğini öğrendik...”

Şimdi Hatay halkı susuzlukla boğuşuyor. Tüm sevdiklerini, evlerini, işlerini kaybetmiş bu insanlara neden su verilmiyor?

65 milyon lira verdiğini söyleyen İBB ve Hamidiye Su, hala susuz olan Hatay halkı için ne yapmayı düşünüyor? HatSu’ya devredilen 65 milyon lira için Hatay Valiliği ve bölgede görevli Erzurum, Kütahya Valileri bu paranın hangi kaymakamlık tarafından ne amaçla kullanıldığının açıklamasını yapabilecek mi?

Bununla da kalmıyor, bölgede en son dağıtılan Hamidiye Su’yun, aslında İspanya’ya satılmış olduğu, fakat İspanya tarafından sağlıklı bulunmadığı için geri gönderilen sular olduğu haberi, yine kulağımıza çalınan bilgiler arasında.

Hamidiye Su, İBB, Hatay Valiliği, HatSu hep birlikte Hatay halkını yalnız ve susuz bırakmaktadır. Hatay’da 5,5 aydır su yok ve Hatay’a derhal su verilmelidir!