27 yıldır tutsak olan, 84 yaşındaki ağır hasta Mehmet Emin Özkan hakkında, 3 aylık infaz erteleme kararı verildi.

96'dan bu yana tutsak olan Mehmet Emin Özkan hakkında 2015'ten itibaren vücut fonksiyonlarında %87 kayıp olduğuna ve hastaneden "cezaevinde kalamaz" raporu olmasına rağmen, ATK tarafından sürekli “cezaevinde kalabilir” raporları verildi.

13 Temmuz'da fenalaşan Özkan, yine kelepçeli olarak Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Dün yoğun bakımdan çıkan Özkan hakkında, "infazının 3 ay ertelenmesi" kararı verildi.

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden serbest bırakılan Özkan, yakınları tarafından zılgıtlar ve alkışlarla karşılandı. Özkan, yaşı ve hastalıları nedeniyle ancak yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Evine giden Özkan, “Bugüne kadar direndik. Verdiğimiz sözü tuttuk. Bugüne kadar verdiğim bedel gözüme gelmedi. Sonuna kadar direneceğiz. Cezaevi çok ağır. Arkadaşlarımız orada büyük bir direniş veriyor. Ne kadar söylesem de bu direnişi anlatmaya yetmez. Çünkü dışarıda nasıl bir uygulama varsa cezaevinde de o uygulama var. Türk devleti ne yaptıysa da bu direnişin önünü kıramadı. Bütün ağır yük Kürt halkının üzerindeydi, bundan haberimiz vardı. Bu halk bugüne kadar direndi. Herkese başarılar diliyorum" dedi.