Antakya'da geleneksel olarak yapılan Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında kadınlar Samandağ'da yaptıkları yürüyüş sonrası kurdukları sofrada bir araya gelerek "Yaşadığımız acılara rağmen kültürümüzü yaşatıp yaşamı yeşerteceğiz" dedi.

Antakya'da 23. Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali kapsamında çeşitli ilçe ve mahalllerde etkinlikler devam ediyor. Samandağ'da festival etkinlikleri kapsamında yapılan etkinliklerin dördüncü gününde Samandağ'daki kadın örgütleri bir araya gelerek yürüyüş düzenledi.

Samandağ'da kadın örgütleri Kadınların Dayanışmasıyla Hayat Yeniden Yeşeriyor" yazılı pankart arkasında Hıdır Türbesi önünde bir araya geldi. "Kadın Dayanışması Umudu Yeşertecek", "Jin Jiyan Azadi", "Daha Yaşanabilir Bir Geleceği Birlikte Kuracağız", "Sürdürülebilir Bir Gelecek Kadınların Liderliğinde Kuruluyor" yazılı dövizler ile reyhan dalları ve bahurlar taşıdı

Yürüyüşte kadınlar "Ma Rıhna Nıhna Hon", "Mara, Haya, Hurriya", "Bu Kenti Yeniden Kuracağız", "Yaşasın Kadın Dayanışması", "Kadınlar Birlikte Güçlü" sloganları attı.

Yürüyüşle Festival Alanına gelen kadın örgütleri adına Cansel Aslan "Samandağ halkı olarak yüzyıllardır yaşattığımız geleneklerimizi kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Bu festivali yapmak anılarımızın canlanmasına depremin ve kayıplarımızın acısını hatırlamamıza neden oluyor. Bu durum içimizi acıtsa da kültürümüzü yaşatmanın yaşamı yeşertmenin başka türlü mümkün olmayacağını da biliyoruz. Bu yüzden geleneğimiz gereği getirdiğimiz, yiyeceklerle kurduğumuz soframızda bir araya geliyoruz" diyerek tüm kadınları ve halkı sofraya davet etti.

Kadınlar ayrıca gelenekleri gereği bir ağaca dileklerini içeren renkli kağıtlar ve süsler astılar.