Depremin ilk günlerinden itibaren Antakya’da arama kurtarma çalışmalarına katılan, erzaktan hijyen malzemelerine kadar birçok yardım malzemesi dağıtımı gerçekleştiren Mücadele Birliği Platformu beş aydan bu yana kesintisiz olarak çalışmalarına devam ediyor.

Bu yıl 23.sü düzenlenen Evvel Temmuz Festivali kapsamında mahalle çalışmalarına devam eden Mücadele Birliği’nin kullandığı binek araç, Samandağ’a bağlı Mızraklı Köyü yolunda bir kaza geçirdi.

9 Temmuz akşamı seyir halindeyken bir anda yanmaya başlayan LPG’li araç içinde, Mücadele Birliği Platformu temsilcisi, Mücadele Birliği gazetesi muhabiri ve okurları bulunuyordu.

Dakikalar içinde büyüyen yangından kendilerini zor kurtaran okurlarımız ve muhabirimiz köylülerin de yardımıyla aracı söndürmeye çalıştılar. Kontrol altına alınamayan yangına kısa süre sonra yetişen itfaiye, alevler LPG tankına henüz ulaşmadan yangını söndürmeyi başardı. Yangın sonrasında araç kullanılamaz hale geldi.

Deprem bölgesinde dayanışma faaliyetlerine devam edebilmek için kullandıkları aracı kaybeden Mücadele Birliği Platformu, tüm okur ve dostlarına çağrıda bulunuyor. Depremin yaraları henüz sarılamamışken dayanışmanın devam edebilmesi için, Antakya’daki devrimcilere sahip çıkmak için, herkesi yeni araç temini için başlatılan dayanışma kampanyasına katılmaya çağırıyoruz.

Sosyal medya hesaplarımız ve maillerimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Telefon numarası: 0 546 533 76 53

Dayanışma Ezilenlerin inceliğidir!