Baskıya, sömürüye, işkenceye karşı basın toplantımıza çağırıyoruz.

2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 30. yılında, İbrahim Kaypakkaya’nın katledilişinin 50. yılındayız. On yıllardır bu topraklarda zulme karşı başkaldıranlar saldırıya uğradı, işkencelerde katledildi, gözaltında kaybedildi. Ama zulme karşı direniş hiçbir koşulda durmadı.

2 Temmuz Pazar günü Sarıgazi’de anma yürüyüşü gerçekleştirmek istedik. Düzenin kolluk güçleri İbrahim Kaypakkaya flamalarını bahane ederek yürüyüşümüzü bir süre sonra engelledi. Gaz bombasıyla ve fiziki olarak saldırıya geçti. Eylem sonucunda 5 arkadaşımız ve 1 basın emekçisi işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltı sürecinde ters kelepçe, yüzü duvara dönme, çıplak arama gibi insan onuruna yakışmayan uygulamalara maruz kalındı.

Bizler aşağıda imzası bulunan Sarıgazi Tertip Komitesi olarak; mücadelede ölümsüzleşen yoldaşlarımızı anmaya, baskıya, gericiliğe, katliamlara, işkencelere ve ajanlaştırma politikalarına karşı bir arada mücadele edeceğimizi tekrar vurgulayacağımız bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Basın toplantımıza sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

7 Temmuz 2023 Cuma

Saat: 11.00

Yer: İHD İstanbul Şubesi


Sarıgazi Tertip Komitesi Bileşenlerinden;

AKA-DER, BDSP, HDP, Halkevleri, Mücadele Birliği Platformu, ODAK Dergisi, Partizan, SMF, TİP