< "Gözaltındaki Arkadaşlarımızı Almaya Geldik"

Boğaziçine kayyum rektör atanmasını protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrenciler için Çağlayan'da İstanbul Adliyesi önünde bekliyor.

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atanmasını protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 21 öğrenci daha bugün adliyeye getirildi. Öğrencilerin ifade işlemleri yapılırken Üniversite Öğrencileri de İstanbul Adliyesi önünde eylem yaparak arkadaşlarının serbest bırakılmasını beklemeye başladı.

"Üniversiteyi Savunmak Suç Değildir, Gözaltılar Serbest Bırakılsın" yazılı pankart açan üniversite öğrencileri adına açıklama yapan Şeyma Çopur, belediyelerle başlayan ve kitle örgütlerine kadar uzanan kayyum siyasetinin OHAL rejimiyle kalıcı hale getirildiğini söyledi. Kayyumların sadece üniversitelerin teslim alınması değil, siyasi iktidarın toplumu iradesizleştirme ve tüm toplumsal alanları işgal etme politikasının bir devamı olduğunu söyledi.

"Üniversitelerimizi cumhurbaşkanına da kayyum rektörlere de sermayeye de teslim etmeyeceğiz " diyen Çopur, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eyleme yönelik polis şiddetinin, ev baskınları ve gözaltı sırasında da devam ettiğine dikkat çekerek, "Tüm bu saldırılar gençliğin birlikte karşı koyuşunu terörize etmek, dayanışmayı kırmak ve bizleri birbirimizden ayrıştırmak içindi. Üniversitelerde ve toplumsal yaşamın her alanında sorunları ortak olan öğrencilerin kayyum rektöre karşı tepkisini de dayanışma içerisinde beraberce örgütlemesi kaçınılmazdır" dedi.

"Gözaltılarınızla, baskılarınızla, tutuklamalarınızla gençliği ayrıştıramaz, korkutamaz, yıldıramazsınız" diyen Çopur Melih Bulu'nun iktidarın istediği gibi bir nesil yaratmak için görevlendirilmiş bir kukladan daha fazlası olmadığını söyledi.

5 Ocak günü başlayan gözaltı saldırının üç gün sürdüğüne işaret eden Çokur, 4 arkadaşlarının evlerinden ve adliye önünde beklerken gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Halen adliyede işlemleri süren 21 öğrenci serbest bırakılana kadar adliye önünde bekleyeceklerini söyledi.

Çokur sözlerini, "Korkmuyoruz! Yasaklarınızla sindiremediğiniz gençlik, gözaltılarla yılmayacak. Arkadaşlarımız özgürleşecek, kayyum rektörler üniversiteden gidecek" diye belirtti.

Eylemde dün gözaltından serbest bırakılan öğrenciler de söz alarak bilimsel özerk üniversite mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurguladılar.

Son bilgilere göre 8 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 10 öğrenci tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Desteğe gelenlerin bekleyişi sürüyor.