Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yine kampüste bir araya geldi. Dün kampüs önünde rektör atamasına karşı eylem yapan arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, dün yapılan eylem sonrası bugün sabah saatlerinde arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti.

Öğrenciler bugün hocalarına ve gözaltına alınan arkadaşlarına destek vermek için üniversite kampüsünde açıklama yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan akademisyenler de öğle saatlerinde atanan rektör Melih Bulu için yapılan devir-teslim törenini sırtlarını rektörlüğe dönerek protesto etmişti ve öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki göstermişti.

Boğaziçi Üniversitesi Kampüsünde öğrenciler yaptıkları açıklamada, "Bu sabah gözlerimizi arkadaşlarımızın evlerine yapılan baskınla açtık. Bize reva görülen bu baskı kayyumu savunmak, sadece demokratik taleplerimiz olduğu için ve demokratik alanlarımız gasp edilmesine yol açmaktır" dedi.

Bizler dün Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak ve Türkiye'nin farklı okullarından desteğe gelen öğrenci ve emekçilerle ortak taleplerini belirtmek için toplandıklarını hatırlatan öğrenciler, "Okulumuza atanan Melih Bulu hiçbir açıklama yapmadan öğrencilerin, bizlerin polisle karşı karşıya kalmasını sağladı. Polisin kapıları öğrencilere kapatmasının ardından bir süre ayrı kalsak da kampüsün içindeki arkadaşlarımız ablukayı kırmayı ve bir arada basın açıklaması yaparak eylemimizi sonlandırmayı başarabildik" dedi.

 

"Birlik Ve Dayanışma Kayyum Zihniyetini Rahatsız Ediyor"

Öğrencilerin bir araya geldiğinde neler başarabildiğini, dayanışmayla, mücadeleyle polisin kayyum şiddetini nasıl engellediğini gösterdiklerini vurgulayan öğrenciler "Biz biliyoruz ki kurtuluş yok tek başına ya hep beraberiz ya hiç birimiz. Fakat gelin görün ki bu birlik ve dayanışma kayyum zihniyetini rahatsız ediyor" dedi.

 

"Sindirme Politikalarına Karşı Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz"

"Arkadaşlarımızı çarşamba günü eyleme gelemeyecekleri şekilde tam iki gün gözaltında tutma kararı verdiklerini öğrendik" diyen öğrenciler gösterilen dayanışma, baskı, abluka ve yıldırma poltikalarıyla sindirilmeye çalışılsa da, kayyumlara karşı, antidemokratik uygulamalara karşı seslerini yükseltmeye, taleplerini yinelemeye devam edeceklerini belirterek "Bizler arkadaşlarımızın haklı olduğunu, kayyum atamasının haksız ve yanlış bir uygulama olduğunu biliyoruz" dediler.