Boğaziçi Üniversitesi'ne bir gece yarısı Melih Bulu rektör olarak atandı.

Melih Bulu'nun geçmişine bakıldığı zaman, dinci-faşist iktidarla ne kadar yakından bir ilişkisi olduğu gözler önünde. Bu atamayı kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi'nden arkadaşlarımız rektörlüğün bulunduğu Güney Kampüste bir eylem çağrısı yaptı.

Eylem yeni yıla girdiğimiz bu ilk günlerde müthiş bir etki uyandırdı. Bir basın açıklaması yapmakla kalınmadı. Tabi ki eylemin biçimi açısından farklı eğilimler ortaya çıksa da, öğrencilerin kararlı iradesi Rektörlük önüne tekrar yürümek ve barikatı zorlamak oldu. Eylemi büyütmek istemeyen polis kitleyi süpürmeye çalıştı, fakat orda bundan korkup eylemden çıkan olmadı. Aksine öfkeler daha da bilendi, cesaretle daha da öne çıktık hep birlikte.

Eylem sırasında gözaltına alınan arkadaşlarımız oldu ama yine polis kitlenin iradesi ile karşı karşıya kaldı ve hemen gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakıldı. Ve haykırdık hep birlikte "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam" diye!

Dün eylemin bu kadar çoşkulu geçtiğini hazmedemeyenler, bugün sabaha karşı evlere yapılan baskınla 15 arkadaşımızı gözaltına aldılar.

Bu ruhu, çoşkuyu, mücadele azmini hazmedemeyenlere karşı özerk, demokratik üniversite için mücadelemizi her yerde büyütmeye devam edeceğiz!

GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

KABUL ETMİYORUZ, VAZGEÇMİYORUZ!

İstanbul/DÖB