Adana Emniyeti'nin devrimci gençlere yönelik baskı ve ajanlaştırma politikalarına karşı gençlik örgütleri ortak bir açıklama yaptı.

İHD Adana Şubesi’nde yapılan açıklamayı Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi düzenledi.

Salona "Faşizmin Baskıları Gençliği Yıldıramaz" pankartı asıldı. Gençlerin ortak açıklamasını DÖB’den Canser Dayanır okudu ve iktidarın, halka ölümden ve geleceksizlikten başka bir şey vaat etmediğini, gençleri de işsizliğe, açlığa ve intiharlara sürüklediğini söyledi.

Bu süreçte Türkiye ve Kürdistan’da devrimcilere yönelik baskıların arttığını söyleyen Dayanır, "Gözaltılar ve tutuklamaların yanı sıra bir çok arkadaşımız polisler tarafından kaçırılıyor, takip ediliyor, çeşitli tehditlere maruz kalıyor. Bizler de Adana öznelinde bu baskılara maruz kalıyoruz" dedi.

Polislerin Adana’da gençleri ve ailelerini telefonla arayarak sürekli taciz ettiklerin belirten Dayanır, bu baskıların yıllardır sistematik olarak sürdürüldüğünü vurguladı.

Dayanır, "Aileler defalarca aranarak taciz ediliyor. Arkadaşlarımızın işyerlerine gidiliyor, komşuları aranıyor, yurtlardan kaçırma olayları yaşanıyor. Polislerin devrimci öğrencileri veya ailelerini aramaları yasal olmamakla beraber, son süreçte polisler yurtsever devrimci sosyalist-komünist gençliği terörize etmek amacıyla arkadaşlarımıza dair yalan yanlış bilgiler veriyor. Örgütlenmekten uzak durmaları için sözde bilgilendirme amaçlı olarak telefonlarımız aranıyor, özel hayatımıza dair sorular soruluyor. Ajanlık dayatmasında bulunuluyor. Bunu kabul etmediğimizde gözaltına alınmakla tutuklanmakla, ailelerimizi arayacaklarını söyleyerek ailelerimiz üzerinden tehdit ediyorlar. Gençliği ajanlaştırmaya, yıldırmaya, korkutmaya ve sindirmeye çalışan faşizmin bu baskıları bizleri engelleyemez. Bizler toplum özgürlüğünün, işçi sınıfının, ezilenlerin, öğrenci ve işsiz gençliğin, haksızlığa uğrayanların mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.