Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), Yeni Demokrat Gençlik (YDG), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Sosyalist Öğrenci Hareketi (SÖH), Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç )ve HDP Gençlik Meclisleri, bugün Çankaya HDP Binası’nda bir basın açıklaması gerçekleştirerek Ankara Birleşik Gençlik Meclisleri'nin kuruluşunu duyurdu.

İstanbul ve İzmir'den sonra Ankara'da da kuruluşunu duyuran Birleşik Gençlik Meclisleri, kısa süre önce de İlkeler'ini açıklamıştı.

“Faşizme Karşı Özgürlüğümüz için Birlikte Yürüyoruz” pankartı asılan açıklamada basın metnini Yelda Öztürk okudu ve tüm dünyada süren eylem-ayaklanmalarda en ön safta gençlerin olduğunu söyledi.

Baskılara karşı dayanışmayı yükseltmenin ve mücadele etmenin artık zorunluluk olduğuna dikkat çekilerek, “Sorunlarımız ortak, kurtuluşumuz da ortak. Özgürlüğümüz için faşizme karşı mücadeleyi büyütmek üzere önümüzdeki süreçte emekçi semtlerde, liselerde, kampüslerde, sokaklarda birleşik mücadeleyi 'Birlikte Yürüyoruz' şiarıyla örgütleyeceğimizi ifade ediyoruz” denildi.

Ve çağrı yapıldı gençlere: “Buradan yaşadığı sorunlar karşısında çaresiz ve yalnız olduğunu düşünen tüm genç arkadaşlarımıza çağrımızdır. Gelin hep birlikte omuz omuza verelim, yeni bir dünya kurma kavgasını büyütelim, özgürlük mücadelemizi her yere ulaştıralım. 'Birlikte yürüyoruz' şiarıyla örgütlediğimiz kampanyamıza katılalım. Gençliğin birlikteliğinden aldığımız güçle yürüyelim!

Bizler Birleşik Gençlik Meclisleri bileşenleri olarak Ankara meclisinin kurulduğunu ilan ederek gençleri meclis çatısı altında örgütlenmeye, mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz. Çaresiz ve yalnız değiliz! Çözüm harekete geçmekte, çözüm devrime omuz vermekte!”