Ekonomik ve politik kriz pandemi ile birlikte daha da derinleşirken, işçi sınıfına, emekçilere, kadınlara, gençliğe, Kürt halkına yönelik faşizmin saldırıları giderek yoğunlaşıyor.

Geleceksizlik, işsizlik, intiharlar, yaşamdan kovulmuşluk, açlık gibi sorunların giderek katmerlenmesi ve faşizmin bu sorunlara karşı harekete geçenleri zor yoluyla bastırmaya çalışması emekçilerde ve gençliğin geniş kesimlerinde büyük bir öfke ve harekete geçme isteği uyandırmış durumda. Faşizme karşı en geniş ve en kararlı devrimci birlikteliklerin kurulması ihtiyacı her zamankinden daha elzem ve yakıcı bir hal almıştır.

Birlikte mücadele arayışları çok farklı toplumsal kesimleri ve örgütlü güçleri yan yana getirirken, bu sürece yönelik her özne, bulunduğu konuma göre belli arayışların ve çözümlerin adımlarını atmakta. Ancak gelişen süreç ve halk hareketlerinin boyutu göz önünde bulundurulduğunda bu süreci karşılayacak ve önümüzdeki süreçte gençlik kitlelerini örgütleyecek, onlara önderlik edecek bir aracın ihtiyacını yakıcı bir şekilde duyuyoruz. Bu temelde geliştirdiğimiz birleşik mücadele tartışmalarıyla bugünün ihtiyacını karşılayan bir sürecin ihtiyacına yanıt olan bir mücadelenin geliştirilmesinin ihtiyacını hissediyoruz.

Birleşik mücadelenin imkan ve olanaklarına dair tartışmalarımız, bugün bizler açısından belli bir olgunluğa ulaşmıştır. Bugün Gençlik Örgütleri üzerinden örgütlediğimiz sürecin ve daha öncesinden gerçekleştirdiğimiz birleşik mücadele pratiklerinin eksikliklerini ve hatalarını da göz önünde bulunduran bir hattın inşasını önümüze koymuş bulunuyoruz.

Bu temelde gençlik kitlelerinin doğrudan öznesi olabileceği yerellerde örgütlenen ve bu çalışmaları merkezi platformlar çerçevesinde örgütleyen bir çalışma örgütlemeyi önümüze koyuyoruz. Yüzü sokağa dönük örgütlenme modelini esas alan bir devrimci-demokratik kitle örgütünün, önümüzdeki süreçte gelişen kitle hareketini karşılamada ön açıcı olabileceğini düşünüyoruz.

Politik yönünün esasta gençliğin gündemleri çerçevesinde belirlendiği, ama aynı zamanda tüm toplumu ilgilendiren gündemler çerçevesinde oluştuğu gelişen süreçlere karşılık bir özne olarak tavır belirleyebilecek bir hat ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.

Bu tartışmalarımızın büyük oranda somutlandığı biçim olarak Birleşik Gençlik Meclisleri ismiyle yerellerde kendi meclislerini oluşturan bu meclisleri, yine genel meclis üzerinden merkezileştiren bir çalışmanın önümüzdeki süreçte gençlik kitlelerinin ve devrimci mücadelenin şu andaki ihtiyaçlarını karşılayan bir yerde duracağını görüyoruz.

Yukarıda ifade etttiğimiz gündemler çerçevesinde olgunlaşan tartışmalarımızı yürüteceğimiz "Özgürlüğümüz İçin Faşizme Karşı Birlikte Yürüyoruz!" şiarıyla gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde buluşuyoruz.

Geleceğimiz, yaşamlarımız, özgürlüğümüz için gelin faşizme karşı birlikte yürüyelim!

15 Kasım’da HDP Bağcılar İlçe Binası’nda gerçekleştireceğimiz “Özgürlüğümüz İçin Faşizme Karşı Birlikte Yürüyoruz!” etkinliğimize tüm genç arkadaşlarımız davet ediyoruz!

DÖB – DEV-GÜÇ – HDP GENÇLİK MECLİSLERİ- SGDF – SÖH - YDG