Gençlik Örgütlerinin Kadıköy'de yaptığı basın açıklamasına çevik kuvvet ekipleri saldırdı. 50'den fazla genç işkenceyle gözaltına alındı.

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), Yeni Demokrat Gençlik (YDG), Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi'nin "Faşizme Karşı Özgürlüğümüz İçin Birlikte Yürüyoruz" şiarıyla Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde yaptığı basın açıklamasına polis saldırdı.

Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde yapılan basın açıklamasına polis,Deni Gezmiş, İbrahim, Kaypakkaya, Mahir Çayan ve Mazlum Doğan'ın fotoğraflarının taşındığı, "yasadışı ifadeler kullanıldığı" gerekçesiyle eyleme saldıran polis 50'den fazla genci sürükleyerek, ters kelepçe yaparak işkenceyle gözaltına aldı.