Antakya DÖB olarak, pandemi nedeniyle okulların kapanması aramızdaki mesafeleri açsa da, yan yana geleceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorduk.

Bundan ötürü hem yan yana gelmek, hem de süreci birlikte tartışmak için üniversiteli, liseli, genç işçi arkadaşlarımızla geçtiğimiz günlerde bir dayanışma pikniği düzenledik.

Doğanın, yeşilin ve nehirlerin bir arada bizleri selamladığı bir yeri seçtik pikniğimiz için. Sabah erken saatlerde toplandık, tuttuğumuz araca eşyalarımızı doldurduk ve buluşma yerimizden piknik için belirlediğimiz yere doğru harekete geçtik.

Yol boyunca Arap halk ezgileri ve türküler eşlik etti bize. Piknik yerine vardığımızda el birliğiyle yemeğimizi hazırlayıp, çayımızı demledik. Yemek yendikten, özlemler giderildikten sonra gençliğin geniş kesimlerinin yoğun olarak yaşadığı geleceksizlik, işsizlik, eğitim sisteminin niteliksizliği ve gençliğe bir şey vaat etmeyişi gibi konuları tartıştık, keyifli sohbetler edip, farklı konulara dair kafa yorduk. Ayrıca pikniğe katılan arkadaşlarımıza yakın zamanda başlattığımız #özgürlükellerimizde adlı sokak kampanyamızdan bahsettik, öneriler aldık.

Sohbetlerin ardından şarkılarımızı hep bir ağızdan söyleyip, umudu mücadele ederek daha da büyütmenin sözünü verdikten sonra pikniğimizi sonlandırdık.

Antakya / DÖB