Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla 20 Temmuz'da Kadıköy'de yapılmak istenen yürüyüşe yönelik polis saldırısında gözaltına alınan 49 kişi serbest bırakıldı. 

İSTANBUL - Sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen 46 kişi çıkarıldıkları savcılık tarafından adli kontrolle serbest bırakılmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Mahkeme, 49 kişiyi yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bıraktı.

Sabah saatlerinden itibaren arlarında Devrimci Öğrenci Birliği'nin de olduğu gençlik örgütleri gözaltındaki arkadaşlarının adliyeden çıkmasını bekledi. Gruplar halinde sloganlarla adliyeden çıkan gençler de "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" ve "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları ve alkışlarla karşılandı.

Gözaltından çıkan bir genç kadının ailesi arasında yaşanan tartışmaya gençler müdahale edince polis gerginlik yaratarak gençlere saldırdı. Kısa bir arbedenin ardından tüm gözaltılar serbest kaldıktan sonra da basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada konuşan Yaren Tuncer, "Bu 20 Temmuz'da yoldaşlarımız anmak için yapacağımız yürüyüş öncesinde polis bize saldırdı. Fakat onlar bizim engel tanımayacağımızı, yürüyeceğimizi çok iyi biliyor. Bize bu yüzden saldırdı. Biz bu saldırıya karşılık Kadıköy'ün bütün sokaklarında sloganlarımızı haykırarak dolaştık. Sloganlarımız sokaklarda yankılandı. Bizi engelleyemeyecekler o yollar açılacak, biz nasıl yürüneceğini iyi biliriz o yollar açılacak ve biz yürüyüşümüze devam edeceğiz. Suruç'un hesabını da bize saldırılarının hesabını da verecekler. Biz yürümeye, sokaklarda olmaya, mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklaması "Unutmak Yok Affetmek Yok", "Suruç'un Hesabı Sorulacak" sloganlarıyla sona erdi.