20 Temmuz'da 33 düş yolcusunu anmak için Kadıköy'de yapılan eylemde gözaltına alınan 49 kişi Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.  Gençlik Örgütleri, Adliye önünde açıklama yaparak 33 Düş Yolcusunun mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

İSTANBUL - Suruç katilamının 5. yılında, Kadıköy Süreyya Operası'ndan Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yapılmak istenen yürüyüşe yönelik polis saldırısında gözaltına alınan 49 kişi Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), Dev-Güç, Dev-Lis, HDP Gençlik, Kaldıraç Üniversite, Gençlik Komiteleri, Serüven, DGB, SDG, Devrimci Otonom Gİ, DGD, Öğrenci Kolektifleri, SÖH, Öğrenci İnisiyatifi ve Yeni Demokrat Gençlik'in bulunduğu Gençlik Örgütleri, adliye önünde basın açıklaması yaparak gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.

 

"İşkenceye Sessiz Kalmayacağız"

Eylemde konuşan, anma günü gözaltına alınan müvekkilleri ile görüşmek için gittiği Rıhtım Polis Karakolu önünde işkence ile gözaltına alınan Avukat Ezgi Önalan, işkencenin karakolda da devam ettiğini belirtti.

Önalan, "Suruç'ta yapılanlardan da, daha önce yaşanan gözaltılarda da bu polis şiddetini tanıyoruz. Bu polis şiddetini biliyoruz ve peşindeyiz. Biz avukatlar var olduğumuz sürece işkencenin takipçisi olacağız, sessiz kalmayacağız" dedi.

 

"Mücadelemizi Büyüteceğiz"

Gençlik Örgütleri adına İlyas Seyrek, Suruç'un kavgasını büyüterek mücadeleyi sürdüreceklerini, hesabını belirterek gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.

 

"Devraldığımız Bayrağı Dalgalanıyoruz"

Deniz Bahçeci, katliamın 5. yılında Gençlik Örgütleri olarak sokaklarda olduklarını hatırlatarak, "Suruç'un hesıbını birlikte sormak için, aynı kararlılık ve irade ile sokaklardaydık. Onlardan devraldığımız mücadele bayrağını Kadıköy'de, Ankara'da ve bir çok meydanda dalgalandırdık" dedi.

33'lerin anılarından, isimlerinden ve resimlerinden korkan polisin, işkence ile çok sayıda kişiyi gözaltına aldığını anımsatan Bahçeci, "Bizi gözaltına alsanız da, tutuklamaya çalışsanız da onların bayrağı, onların mücadelesi asla yere düşmeyecek. Beş yıldır olduğu gibi aynı kararlılıkla, aynı bağlılıkla, aynı hesap sorma bilinci ile sokaklarda onların adımlarını takip etmeye devam edeceğiz. Onların anıları ve mirası yaşayacak" dedi.

Eylemde, sık sık "Katlilerden Hesabı Gençlik Soracak", "Unutmak Yok, Affetmek Yok", "Baskılar Bizi Yıldıramaz", "Suruç'un Hesabı Sorulacak" sloganları atıldı.