< Suruç İçin Beşiktaş'ta

İstanbul'da aralarında Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) olarak bizlerin de bulunduğu gençlik örgütleri olarak Suruç Katliamının 5. yıldönümünde Kadıköy’de düzenlenecek olan eyleme çağrı yaptı.

Saat 18.00'de Beşiktaş Hakan Pastanesi önünde buluşan gençlik örgütleri, önlüklerini giyerek ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıtımı yaptı.

Gençlik örgütlerinin toplandığı sırada polis, yoğun ablukaya alarak çalışmayı engellemeye çalıştı. “Suruç'u Unutma, Unutturma”, “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” sloganları ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde Beşiktaş Merkezde yürüyüş eşliğinde bildiri dağıtımı yapan gençlik örgütlerinin önünü kesmeye çalışan polise rağmen çalışma sürdürüldü.

Bildiri dağıtımının ardından gençlik örgütleri olarak 20 Temmuz’da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak eyleme toplu çağrı yaptık. Bildiri dağıtımının ardından SGDF’den Alev Ozkiraz, Devrimci Otonom’lardan Ulaş Baran Sevindi ve Anarşist Gençlik'ten Caner Delisu’nun 2911'e muhalefetten gözaltına alındığını öğrendik.

Gözaltılar ilerleyen saatlerde hastane kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul/DÖB