< < Gençler Arasında İşsizlik Çığ Gibi Büyüyor

Resmi rakamlara göre gençler arasında işsizlik oranı %24.6; yani her 4 gençten 1’i işsiz. Ama siz rakamlara bakmayın; hele de iktidarın istediği rakamları çıkaramadığı için yeniden dizayn edilen TÜİK rakamlarına...

Ankara’da Çankaya Belediyesi’ne zabıta alımı için 81 kişilik bir kadro açılmış; başvuran sayısı 2 bini geçmiş. Başvuranların çoğu üniversite mezunu. Başvuru için sırada bekleyen gençlerden biri kendisine resmi genç işsizlik rakamının %24.6 olduğunu söyleyen ve ne düşündüğünü soran Fox Haber kameramanına hiç tereddütsüz “gerçek genç işsizlik oranı %60” diyor. Gencin söylediğinin doğruluğu, sadece Çankaya Belediyesi önünde uzanan kuyruktan anlaşılmıyor; mezun olan üniversitelilerin çoğunun iş bulamamasından, ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısından, her yıl KPSS sınavına giren gençlerin sayısının katlanmasından vb anlaşılıyor.

İşsizlik sorununa çözüm bulamayan ve bulamayacağı da ortada olan siyasi iktidar ise ancak rakamlarla oynayarak ve kendi medya kuruluşlarında tam tersini göstererek “başarı öyküleri” uydurmakla meşgul.