16 Şubat Pazar günü, farklı üniversite ve liselerden öğrenciler, farklı meslek kollarından genç işçiler Gazi Ayışığı Ekin Sanat Kütüphanesi’nde kahvaltıda buluştu.

Katılan herkesin kolektif emeğiyle yapılan kahvaltının ardından, gençliğin kendi sözünü söylediği, kendi sorunlarını anlattığı ve bu sorunlara karşı birlikte çözüm yollarının arandığı bölüme geçildi.

Meslek liselerinden katılan öğrenciler staj sömürüsüne, eğitimin niteliksizleşmesine ve piyasalaşmasına değinirken, buna dair liselerde pratik çalışmaların yoğunlaştırılması, komiteleşme çalışmalarına önem verilmesi ve yeni yöntemlerle gençliğin dikkatinin örgütlenmeye çekilmesi gerektiğine değindi.

Söz alan genç işçi bir kadın arkadaş iş yerinde mesai saatlerinin uzun olduğunu, ek mesailerin ödenmediğini belirtti.

Bir başka genç işçi arkadaşımız kendisinin LGBTİ+ bireyi olduğunu belirtirken hem kimliğinden ötürü hem de işçi olmasından kaynaklı baskılara uğradığını, ancak kendisinin bu baskılara karşı dik durduğunu ve emek sömürüsüne uğrayan bütün genç LGBTİ+ bireylerin kapitalizm koşullarından ne istedikleri gibi özgürce yaşayabileceklerini ne de emek sömürüsünden kurtulabileceğini belirtti. Buna karşı genç işçilerin kendi örgütlülüklerini ve birliklerini artırması gerektiğini vurguladı.

Söz alan üniversiteli bir genç kadın arkadaşımız da kadın özgürlük mücadelesinin giderek büyüdüğünü, genç kadınların iş yerlerinde, okullarda örgütlenmesi ve sisteme karşı mücadeleyi büyütmesi gerektiğini vurguladı ve 8 Mart’a çağrı yaptı.

Etkinlik çayların tazelenmesi ve sohbetlerin ardından sona erdi.

İstanbul/DÖB